Новорічний хенд мейд: у Гостомелі робили святкові прикраси

1

Купити новорічну іграшку — це так просто і банально, а от зробити її своїми руками з лози, хвої, шишок, стрічок, каштанів, жолудів — що може бути краще і приємніше?

Саме тому 17 грудня з півсотні дітей та дорослих з Гостомеля, Бучі та Ірпеня прийшли на благодійний майстер-клас, на якому талановита гостомельчанка Олена Герасименко навчала як правильно прикрашати оселю до зимових свят.

Основною прикрасою, яку навчила робити Герасименко, був різдвяний віночок, яким прикрашають переважно вхідні двері будинку.

В проведенні та організації майстер-класу майстрині допомагали депутат Гостомельської ради Юрій Марчук, активіст Олег Лановенко, волонтер Тетяна Лисенко та журналістка Олена Жежера.

Для основи організатори підготували виноградну лозу, до якої присутні кріпили гілки зеленої хвої – штучної й живої, різноманітні стрічки, кульки та подаруночки, зроблені власноруч, шишки, каштани, жолуді, шипшину та різноманітний декор. Діти та дорослі створювали власні композиції, чаклували над створенням оригінального віночка, яким можна буде прикрасити свою оселю на Різдво та новорічні свята.

 

 

Всі старалися й творили, вкладаючи частинку свого серця в прикрасу, оскільки це не просто віночок, а ще й оберіг. Якщо повісити віночок на двері, то він обов’язково захистить родину від усіляких бід та негараздів, принесе щастя і достаток.

Герасименко  переконана, що власноруч зроблені віночки особливі ще й тому, що  створять магічну атмосферу в кожному будинку і забезпечать гарний настрій не лише протягом всіх новорічних свят, а й на весь наступний рік.

“Долучайтесь до створення новорічної казки власними руками. Це не лише надихає, а й заспокоює, дозволяє зібратися з думками й прийняти зважене рішення, якщо ви в чомусь сумніваєтеся. Всі віночки, зроблені на майстер-класі, були різними, кожен оздоблював його так як хотів і як відчував. Мені надзвичайно приємно було бачити цілі сім’ї: мам з татками, які знайшли кілька годин вільного часу і прийшли разом з дітками”, – розповідає Олена Герасименко.

“Будь – яка річ, виготовлена своїми руками, цінується найбільше і передається з покоління у покоління. Бажаю усім, хто завітав на наш захід, зробити виготовлення новорічних іграшок сімейною традицією. Для цього потрібно зовсім не багато – бажання й трошки терпіння, а результат буде завжди чудовий!”, – додає майстриня.  

Під кінець роботи над прикрасами Марчук приготував для дітей солодкі подарунки.

Окремо хочеться подякувати власнику ресторану “Рим” Григорію Скуратівському, який не лише надав безкоштовно для проведення майстер-класу приміщення, а й пригостив усіх учасників смачною піцою.

Мої діти та я в захваті від заходу, яке можна назвати святом. І хоч майстер-клас тривав 4 години, ніхто не втомився, а навпаки, зарядився енергією й бажанням творити ще.

Невдалих прикрас не було ні в кого! Всі понесли додому неймовірно красиві, не схожі одна на одну, ексклюзивні віночки.

 

Вважаю, що такі заходи дуже корисно проводити для дітей та дорослих. Діткам це запам’ятається надовго!  А дорослим – корисно вдвічі, бо що може бути приємніше аніж творити разом з дитиною й бачити її щасливу посмішку.  

Під час майстер-класу було зібрано більше тисячі гривень, які будуть витрачені на придбання книг та канцелярії для Гостомельської школи № 15, яку в минулому році хотіли закрити через нібито аварійний стан.

Авторка: журналістка Ніна Костенко

 

1 Comment

  1. Арсен 20 Грудня 2017 at 01:47

    Молодцi органiзатори!!!Всiм веселих свят!!!З наступаючими!!!
    P.s.:так приемно читати,та не бачити:”за пiдтримки Ю.Прилипка? та його дуполизiв Черинськоï?,Чорнoï?Дуднички?та iнших мерзотникiв???.Дякую ще раз авторовi.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539