Провладні АТОвці принесли до будинку Бархоленка свинячу голову та хреста

2

До будинку активіста та захисника бучанського лісу Віктора Бархоленка прийшли учасники АТО зі смолоскипною ходою. Вони спалили опудало активіста, залишили під його парканом свинячу голову, хреста та надруковані плакати з його портретом й написами – “Бархоленку громадський осуд”, “За вдів розірвемо на шматки” та інші.

Акцію самі учасники зняли на відео. Серед організаторів та активних учасників видно бучанського АТОвця та члена виконкому Бучанської ради Олександра Буйволюка, який прийшов до Ірпінського суду підтримати позов комуніста Ігоря Калєтніка про повернення 14 га бучанського лісу та ірпінець Юрій Калінін, який неодноразово був помічений на захисті незаконних забудов в Ірпені.

Учасники акції кричали біля будинку “Ганьба” та вимагали, щоб Бархоленко до них вийшов. Протест тривав близько 15 хвилин, після чого АТОвці зібралися й поїхали до іншої активістки та волонтерки, яка з перших днів російсько-української війни допомагала фронту, Тетяни Шатохіної.

Біля будинку Бархоленка лишили свинячу голову поряд з хрестом.

За словами АТОвців, вони нібито прийшли помститися за вдову Валентину Буяло, яку Бархоленко та Шатохіна, на думку АТОвців, образили у соцмережі facebook.

Перепалка між Буяло та шатохіною виникла під постом Бархоленка про те, що суддя Наталія Карабаза перенесла судове засідання по Калєтніку на червень 2018 року. Шатохіна припустила, що Федорук приведе на суд, як і минулого разу, вдову Валентину Буяло, якій, всупереч Постанови Верховного Суду, Бучанська влада виділила земельну ділянку в лісовій зоні міста.

В коментарях було багато спільних образ як від Буяло так і від Шатохіної. Але погрози звучали лише від Буяло. Вона написала, що зробить ляльку Вуду й буде проколювати її голками.

Пізніше, опудало з роздрукованою фотокарткою Шатохіної АТовці привезли до будинку волонтерки. Оприлюднила його в соцмережі дружина АТОвця Наталія Лобанова-Костиренко.

До слова, на суді в підтримку Калетника вдова Валентина Буяло виглядала дуже щасливою, вона сиділа разом з іншими дружинами АТОвців в першому ряду зали засідань.

Ці жінки казали, що прийшли захищати свої земельні ділянки в лісі.

Як відомо, засідання мало відбутися за позовом родини Калетника щодо повернення йому у власність 14 га бучанського лісу, через так звані нововиявлені обставини але його перенесли, оскільки суддя Карабаза знаходилася в нарадчій кімнаті.

На це засідання прийшли також провладні АТОвці, на чолі з Олександром Буйволюком. Бучанець Юрій Єрмолаєв, який 2 роки відвоював на Сході, каже, що йому було соромно бачити тих, хто прийшов на захист комуніста:

“Мені як учаснику російсько-української війни було дуже важко стримати емоції, коли я побачив під стінами суду АТОвців, афганців та жінок, чиї чоловіки не прийшли з фронту. Ці люди, яких я добре знаю, говорили, що прийшли захищати з десяток земельних ділянок, які родини загиблих АТОвців отримали в лісовій зоні Бучі”.

Саме через незаконне рішення про виділення землі в межах лісового фонду Бучі Бучанському голові Анатолію Федоруку та секретарю Бучанської ради Василю Олексюку загрожує первональна кримінальна відповідальність. Слухання цієї справи по суті призначене на 2 березня цього року.

Напередодні акції під будинками активістів Василь Олексюк закликав АТОвців покласти край образам з боку активістів. Він навіть пообіцяв 5 тис. грн. заплатити з власної кишені.

Цього ж дня через дві години Олексюк зустрівся з організатором акції Буйволюком та членом Бучанської варти, засновником якої є Олексюк, а члени якої погрожували активістам та підозрюються у вбивстві, Анатолія Кушнірчука.

До учасників так званої смолоскипної ходи долучився Юрій Калінін. Він назвав в своєму пості активістів “наволоччю та мерзотою”. Проте невдовзі видалив свій пост.

Така реакція Калініна здивувала користувачів соцмережі й вони поцікавилися, чи всіх вдів Калінін захищає чи лише тих, хто підтримує владу й дерибан. Проте на ці запитання він не відповів.

Відомо, що Калінін неодноразово ображав і принижував вдову Сергія Шкарівськогого журналістку Михайлину Скорик, яка критикує владу Ірпеня. Нещодавно він обізвав жінку “стервом”.

Окрім цього Калінін виступає на боці захисників незаконних забудов разом з тітушками. Зокрема, на Гостомельському шосе, де люди облаштували зону відпочинку, Калінін вимагав дозволити забудову, оскільки забудовник пообіцяв квартири АТОвцям.

Є АТОвці, які засуджують дії, направлені на тиск та погрози активістам, вони вважають, що такі вчинки не гідні справжніх офіцерів.

“Багато “атовців ” і не “атовці ” зовсім, а мразіни і скоти, з яких би я особисто сформував штрафбат. Жахи на війні з них пережили відсотків 40, всі інші (заправники, втз, вмз, стройова, і так далі) більш-менш непогано прожили. Я не про 14-й рік. Більшість з них вічно п’яні сиділи в окопах. А зараз повернулись і на правах ”убд” намагаються урвати. Справжні патріоти поняття дуже слизьке. Їх не так багато було до АТО й в АТО, а зараз тим паче. Одним словом, маргіналами в камуфляжі кишить, на жаль..”, – розповідає редакції “Громади Приірпіння” заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення одного з батальйонів 72 бригади ім. Чорних Запорожців Дмитро. 
“Знаєте, зараз тенденцію спостерігаю – 50% на “убд” працюють. Ну, і заробітчани звичайно. “Ідейних” мало. Українська Паперова Армія просто відштовхує толкових командирів, сержантів і солдат”, – додає Дмитро.

 

2 коментарі

  1. Наталья Лобанова-Костыренко 6 Лютого 2018 at 15:26

    Фамилию заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення одного з батальйонів 72 бригади ім. Чорних Запорожців Дмитра в студию…. а то какая-то призрачная личность получилась

  2. Саныч 6 Лютого 2018 at 22:37

    Домброчский Игорь, замполит одного из бата.72 бр, тот ещё вояка, наслышены от побратимов .

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539