Ірпінь затягує справу щодо платних груп подовженого дня

0

З грудня місяця представник Ірпінського виконкому нібито не може ознайомитися з довідкою. Слухання справи перенесли на 11 лютого. Коцюбинське позивається, щоб скасувати рішення про платні групи подовженого дня. Справу слухає особисто голова суду Людмила Саранюк.

За клопотанням представника Коцюбинської селищної ради справа буде розглядатися за спрощеною системою адміністративного судочинства. Це має значно скоротити час розгляду справи.

Представник КСР клопотав, щоб до матеріалів справи долучили довідку за результатами перевірки Ірпінського управління освіти Державною службою навчальних закладів. Перевірка виявила значну кількість порушень, в тому числі і нововведення щодо оплатності групи подовженого дня.

Слід зазначити, що вказану довідку ще в грудні було направлено для усунення порушень та притягнення до відповідальності посадових осіб виконкому,  Ірпінському міському голові та до КОДА для особистого контролю за усуненням цих порушень. Про це йдеться у листі Коцюбинському селищному голові, яке зареєстровано в Держінспекції 22 грудня 2017 року. Також, копію довідки для ознайомлення  відправляли і представники селищної ради до виконкому Ірпеня.

Юрист Ірпінського виконкому Швидкий попросив оголосити перерву:

“Я не був ознайомлений з даними матеріалами, мені їх ніхто не давав”.

Суддя Саранюк обурено зробила зауваження:

“Як це з грудня не мав змоги ознайомитися? Ви взагалі маєте контролювати, які у виконкомі документи є, що стосуються даної справи”.

Після цього Саранюк сказала, що буде достатньо тиждень часу на ознайомлення з довідкою і оголосила на перерву засідання до 11:00 15 лютого 2018 року, а також попросила Швидкого під розпис забрати копію довідки в залі суду щоб наступного разу історія не повторилася.

Я мала нагоду запитати у голови робочої групи Держінспекції Світлани Лисянко, чи отримали вони відповідь про усунення порушень.

“Так, отримали від управління заперечення по деяких питаннях та план заходів. Від області не отримали жодної реакції. Перевіряли Київську область – Іванків, Переяслав-Хмельницький. Порушень виявили дуже багато, але від голови КОДА реакцї абсолютно ніякої. Ми вирішили, що у звязку з тим, що нема належного реагування КОДА, будемо подавати доповідну записку Міністру освіти”, – говорить Лисянко.

На жаль, Олександр Горган не відповів на телефонний дзвінок щоб внести ясність у ситуацію, яка склалася.

Представниця держслужби знає про те,що зараз питання розглядається в суді і коли вона почула, що представник Ірпінського виконкому заявив, що матеріали до нього не надходили, то була м’яко кажучи шокована.

“Але це ж не правда, вони ж заходи прислали нам офіційно, я навіть можу Вам сказати коли їх відповідь зареєстрована – вихідний номер 01-11/69 від 31.01.2018. Ви можете запросити у них цей лист, як у розпорядника інформації”, – додає Лисянко.

Це в котре підтверджує, що Ірпінь навмисне затягує розгляд цієї справи щоб довше можна було “доїти” батьків. Нагадаю, що в Києві групи подовженого дня безкоштовні і оплачуються з міського бюджету.

Запрошую усіх небайдужих, кого так чи інакше стосується ця тема прийти до Ірпінського міського суду 15 лютого 2018 року на 11:00 і відстояти свої права та права наших дітей, що нахабно порушуються.

Автор: Ірина Латиш, мешканка селища Коцюбинське

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539