Справа Прилипка: липове доручення та чому не з’явилися свідки

0

13 лютого судове засідання у справі голови Гостомельської ради Юрія Прилипка не відбулося. Як відомо, його прокуратура звинувачує в шахрайстві.

Судді Бородянського суду перенесли засідання у зв’язку з неявкою свідків сторони обвинувачення. Також засідання було перенесене через відсутність у справі документів, які дали б можливість суду перейти до наступного етапу судового процесу.

У відсутності документів адвокатка потерпілого Олега Кошелева звинуватила представника прокуратури.

Правозахисниця Ганна Колесник вважає, що представник прокуратури умисно не надав суду документи, що зумовило затягування розгляду справи.

В коментарі журналістам Кошелев також звинуватив прокуратуру в затягуванні справи. Він наголосив, що прокурор, який вів справу з самого початку й володіє її матеріалами на засідання в Бородянський суд не з’являється, а замість нього приходять некомпетентні працівники прокуратури.

Також потерпілий розповів, що дав гроші Прилипку за обіцянку отримати землю, а на запитання, чому по землю звернувся саме до Прилипка, відповів, що через давню дружбу.

На питання, чому потерпілий звернувся саме до Прилипка з проханням допомогти оформити землю, відповідач в суді відповідати відмовився.

Але через годину після засідання селищний голова надав коментар журналістам телефоном. Він підтвердив факт знайомства з Кошелевим та зазначив, що той, на момент їхнього спілкування працював начальником податкової поліції. Свою вину Прилипко не визнав і зауважив, що кошти повернув:

“На тому засіданні був свідок, у якого ми купували ділянку. Він сказав да, потому шо батько, який скасував доручення, він був невміняємий і я не знаю, чрму так.. я з ними не спілкувався і не бачив, але він подтвердив, да, ми купили дві машини і кошти ми отримали. Це питання з мене вопше знято. А ці шо ви там шото говорите, земля коли дорожала, коли був мораторій не наложений, вона дорожала, всі купували, вона дорожала, дорожала, а потім наложили мораторій – вона упала.. Тому й ці питання возникають. Але кошти всі були передані, в мене совість чиста. Все. На тому засідання прийшов свідок, якого визивали, сказав, да, ми кошти отримали разом з батьком, у нас питань нема”.

На питання, що ж тоді в суді вимагає Кошелев, Прилипко сказав, що одне доручення було підроблене але не уточнив, хто саме вдався до підробки документу й з якою метою:

“У нього було.. Там же ж було два доручення.. Одне доручення було “ліве”. Прийде мій свідок.. Ну, я ж не займаюся підробкою документів. Воно мені не потрібно в моєму статусі.. Але, на жаль, воно так сталося. Нехай правоохранітєльниє органи.. вони все сфабріковали.. Прийдуть мої свідки, мої свідки, вони скажуть, яке я маю відношення до цього.. Мені шо? Принесли доручення я віддав кошти. Там було два – одне й друге.. То єсть, питання..”

Як повідомляла раніше “Громада Приірпіння”, Прилипка судять за шахрайство.

Нагадаємо, Прилипко пообіцяв Кошелєву придбати та оформити на нього право власності на земельні ділянки в адміністративних межах Гостомельської селищної ради за ціною по 500 доларів США за 0,01 га.

У подальшому, потерпілий, з метою отримання земельних ділянок, передав посадовцю кошти у сумі 148 тисяч доларів США (згідно офіційного курсу НБУ станом на 13.12.2006 – це 747 400 гривень).

Втім, вже після отримання коштів від громадянина, Прилипко жодних дій щодо придбання та оформлення права власності на земельні ділянки не провів, а коштами розпорядився на власний розсуд.

Як відомо, саме Прилипко займався оформленням землі у Приірпінні для створення кооперативів. Власниками наділів в цих кооперативах були люди з усієї України.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539