Федорук не дотримав слова й привів до суду групу підтримки з плакатами

0

Судове засідання з розгляду справи мера Бучі екс-регіонала Анатолія Федорука перенесли. Про це повідомили журналісти, які були в суді.

Як відомо, правоохоронці підозрюють його у перевищенні службових повноважень при виділення землі в межах бучанського лісу.

Окрім Федорука в розкраданні лісових земель Бучі прокуратура звинувачує секретаря Бучанської ради Василя Олексюка, екс-начальника відділу Держкомзему у місті Буча Олександра Дзюблюка та екс- начальника земельних ресурсів у місті Ірпені Миколу Шульгу.

“Суд перенесли на 16 квітня на 11 годину, тому що не з’явився один з відповідачів Олександр Дзюблюк. Він попросив суд письмово перенести засідання, оскільки не зміг бути присутнім по стану здоров’я”, – розповідають редакції “Громади Приірпіння” самовидці.

Підтримати опальних чиновників приїхала та ж група підтримки, що була на судовому засіданні на захист землі комуніста Ігоря Калєтніка. Вони приїхали з тими ж плакатами.

Фото телеканалу “Погляд”

Не було лише учасників АТО, які нещодавно, захищаючи власність комініста, прийшли до будинку активіста Віктора Бархоленка, який вже більше 15 років захищає бучанський ліс від знищення, з свинячою головою та опудалом.

Усього в групі підтримки Федорука та Олексюка було близько 30 чоловік. Серед них працівники міськради, депутати Сергій Мостіпака (Нові обличчя), Катерина Цип’ящук (БПП), Олег Квашук (БЮТ), Людмила Войналович (БПП), забудовник Віктор Крупій, довгобуд якого стоїть на Островського замість нової поліклініки.

Також підтримати посадовців прийшла голова ГО “Відгук” Світлана Стадніченко. Саме її організація отримала нещодавно майже півмільйона гривень бюджетного фінансування.

Фото телеканалу “Погляд”

Нагадаємо, в коментарі “Громаді Приірпіння” на питання як Федорук буде себе поводити в суді – готовий захищатися, чи буде як раніше залучати адмінресурс і влаштовувати мітинги на свій захист, він відповів, що залучення адмінресурсу не планує, а прийде сам з адвокатами. Але слова свого не дотримав.

Як відомо, адмінресурс та депутати перекривати Варшавську трасу та влаштовували мітинги під Печерським судом та прокуратурою.

Нагадаємо, на підтримку Федорука під Печерським судом виступати приїхав навіть хор бабусь.

Як відомо, екс-регіонала Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федорук та Олексюк присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

Довідково: санкцією статті, що інкримінується обвинуваченим, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Фото на кавер – “Погляд”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539