Ворзель: відсутність у Федорук кворуму в кінці сесії

0

Чергова сесія Ворзельської ради запланована на четвер 22 березня на 9 годину. Оскільки це робочий час, працюючі мешканці Ворзеля знову матимуть складнощі  відвідати  це засідання. І швидше за все цьому дуже рада Ворзельська голова Лариса Федорук, оскільки на минулому сесійному засіданні відбулися події, які вона вочевидь бажала приховати від широкого загалу.

Зокрема, депутати провалили звіт фаворитів Федорук з земельної та бюджетної комісій, а в кінці засідання взагалі був відсутній кворум.

Спочатку Федорук провела внесення змін до селищного бюджету та штатного розпису і посадових окладів працівників Ворзельської селищної ради.  Лише після цього депутату Максиму Нікольському надійшла  відповідь на депутатське звернення з приводу штатного розпису працівників. Цікаво, яку цього разу “технічну” помилку виправляли?

Після цього перейшли до заслуховування звіту керівника комунального підприємства “Ворзельське УЖКГ” Олексія Бабієнка. Зокрема, він заявив, що “несвоєчасне доведення тарифів до економічно обґрунтованих  призводить до значних збитків підприємства”.

На моє запитання чи буде здійснено перерахунок споживачам послуг, яким сміття вивозили значно рідше, аніж це було обумовлено графіком, Бабієнко відповів, що перерахунок здійснюється лише у разі, якщо  будуть заяви самих мешканців про необхідність перерахунку.

Відповідати на це питання йому допомогла секретар ВСР Людмила Риженко, уточнивши, що є “процедура повернення”. На друге моє запитання, хто мав вчасно приводити тарифи УЖКГ до економічно обґрунтованого рівня, щоб уникнути збитковості підприємства, Бабієнко відповів, що подавати дані обґрунтування має виконком. Як з’ясувалося, “видатний господарник” Федорук з 2015 року не вважала за потрібне коригувати тарифи. На моє запитання про мотиви такої поведінки Федорук традиційно почала розповідати в стилі “на городі бузина, а в Києві дядько”. Докладніше – на відео.

Смішне почалося при голосуванні. Сам Бабієнко спочатку не підтримав свій же звіт. Мотиви такої поведінки, можливо, полягають в тому, що він як ніхто інший із присутніх депутатів розумів, що за такий звіт голосувати соромно. Лише після того як Риженко запитала “Чого ти не голосуєш?”, Бабієнко змінив свій вибір з “утримався” на “за”.

Як з’ясувалося, саме його голос і став вирішальний, оскільки було набрано мінімально необхідну кількість голосів.

Після цього депутати майже одноголосно підтримали звіти соціальної комісії та комісії з питань регламенту. У звіті регламентної комісії було чимало слушних зауважень з приводу неодноразового порушення регламентних норм керівництвом Ворзельської селищної ради. При цьому сама Федорук проголосувала “за”, тому можна було очікувати, що вона зробила належні висновки і надалі перестане порушувати регламентні норми.

Але вже при розгляді звітів її фаворитів – керівників бюджетної та земельної комісії Олексія Бабієнка і Максима Толстенка вона знову пішла хибним шляхом. Керівники цих комісій не змогли надати належних відповідей на поставлені їм запитання і Федорук разом з Риженко почали відчайдушні спроби допомогти їм, почавши відповідати на запитання, які адресувались Бабієнку і Толстенку. Але й це не допомогло. Депутати переконавшись, що керівники цих комісій не підготували належних звітів, відмовились їх підтримувати.

Особлива ганьба Лариси Федорук заключалась й у тому, що вона, порушуючи регламент, прагнула уникнути оголошення невигідних їй результатів.

Можливо, не бажаючи брати участь у апофеозі ганьби Федорук, депутати почали розходитися ще до кінця сесійного засідання. У результаті в кінці сесії був відсутній кворум.

Але є й хороші новини. Нарешті було затверджено Програму з охорони, збереження та відтворення  зелених насаджень на території селища Ворзель  на 2018 -2020 роки. Одним із заходів в межах цієї програми декларується “організація та проведення інвентаризації і паспортизації об’єктів озеленення”.

Невже через півроку після того, як Лариса Федорук надала відповідь на депутатське звернення Нікольського, що “на даний час балансоутримувача зелених насаджень у селищі Ворзель не визначено”, вона нарешті зрозуміла, що для реалізації її основного передвиборчого гасла про Ворзель-курорт необхідно таки взяти на баланс ворзельські дерева? А два роки перед тим на посаді Лариса Петрівна про що думала?

І ще хороші новини продовжуються. Було ухвалено рішення про проведення оцінки нерухомого майна, що належить до комунальної власності територіальної громади селища Ворзель. І цього разу від отримання депутатського звернення Нікольського до вжиття перших кроків з вирішення проблеми Ларисі Федорук вже вистачило одного місяця.

Про “атракціон нечуваної щедрості” від Лариси Федорук при використанні приміщень, які знаходяться на балансі Ворзельської селищної ради у наступних публікаціях.

Автор: Олександр Михайлич, мешканець Ворзеля

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539