Перспективи вирішення транспортних проблем Новобіличів та Біличів

0

21 березня транспортна комісія Київради обговорила проблему розблокування вулиць у приватному секторі Біличів та добудову Чорнобильської. Вирішили створити робочу групу у складі трьох депутатів від Святошинського району. 23 березня департамент поліції повинен врешті погодити схему організації руху у мікрорайоні.

Представник транспортного департаменту зазначив, що проблема не конкретно у вулиці Обухівській. У мікрорайоні є низка вулиць, мешканці яких не хочуть, щоб по них їздили автомобілі.

Значне покращення організації дорожнього руху у цьому районі буде після двох речей. Перше – це уже на сьогоднішній день є проект розпорядження по будівництву вулиці Чорнобильскої від вулиці Єфремова до вулиці Булаховського. У результаті цього потік направиться по цій вулиці і це зменшить потік по вулицях приватного сектора. Друге – будівництво розв’язки на перетині вулиці Вернадського і Паладіна. За нашими прогнозами реальне покращення очікується десь на 2020 рік, – зазначає  Іван Шпильовий, перший заступник директора департаменту транспорту.

Депутати “свободівець” Прохор Антоненко та “самопомічівець” Сергій Харчук наполягали на більш оперативному вирішенні ситуації, адже рішення цієї проблеми не можна відкладати на два роки.

У транспортному департаменті запевняли, що уже підписано розпорядження на реконструкцію Чорнобильської. Начебто виділено більше мільйона гривень на проектні роботи. Проте в Київавтодорі заперечили цю інформацію.

Уже рік підписується розпорядження на реконструкцію Чорнобильської. Досі його не підписали. На жаль, з програми на цей рік реконуструкція виключена, немає її. Хоча ми її двічі подавали. Зараз подали втретє. На даний момент розпорядження знаходиться в департаменті економіки, – коментує Олександр Густєлєв, генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор».

На засіданні комісії мали можливість висловитися представники громади.

Прикро, що сусіди стали конфліктуючими сторонами. Для нас не зрозуміло, чому односторонній рух не є комфортним для жителів будинків на Ушакова. Коїться щось не зрозуміле. Дорожні знаки були викрадені. Наразі встановлено 6 “лежачих поліцейських”, які суттєво зменшили швидкість. Сам там ходжу пішки, небезпеки для життя немає, – каже Олександ Аронець, місцевий активіст.

Як повідомили місцеві мешканці, самовільно демонтовані знаки демонстративно встановили в паркінгу будинків на Ушакова.

Позицію іншої сторони озвучив Андрій Мацарський, голова ОСББ будинків 34 та 34-а по вулиці Ушакова:

Реконсрукція Чорнобильської – єдине рішення. Склалась соціальна напруга між ЖК Озерний та жителями Ушакова. Настрій у людей такий, що вони збираються сюди йти пікетувати та робити пішохідну акцію і перекривати вулицю. Відкрийте інші вулиці приватного сектору, або закрийте цю вулицю.

Депутати також вказують на необхідність комплексного підходу до вирішення транспортних проблем мікрорайону.

Питання не тільки у вулиці Обухівській. Заблокований весь приватний сектор. До мене звертались водії швидкої допомоги, бо не можуть доїхати на виклики. Одну вулицю розблокували – весь потік пішов через одну вулицю. Якщо б там розблокували все. Взагалі не має бути таких питань, що хтось собі захотів заблокував вулицю, хтось  – розблокував. Це проблема не однієї вулиці, а проблема всього мікрорайону, – коментує свободівець Прохор Антоненко.


Комісія одноголосно проголосувала за створення робочої групи у складі трьох депутатів від Святошинського району – Прохора Антоненка від Свободи, Іллі Сагайдака від БПП та Сергія Харчука від Самопомочі.

Вважаю, що Новобіличі стали заручниками транзитного трафіку з напрямку Ірпеня. На жаль, з цим вже нічого не зробиш, крім того, що треба інфраструктурно допомогти цьому мікрорайону змінити ситуацію. Підтримую створення робочої групи, по-перше, щоб врегулювати конфлікт, який зараз існує. По-друге, щоб взяти на контроль роботи з розвитку інфраструктури цієї місцевості”, – зазначає Ілля Сагайдак, депутат від БПП.

Наразі критично важливо підписати розпорядження про реконструкцію Чорнобильської та включити цей об’єкт в програму соціально-економічного розвитку на 2018.

Нагадаємо, через блокування вулиці Обухівської виникали конфлікти між місцевими мешканцями. Нещодавно цю вулицю зробили односторонньою та встановили “лежачі поліцейські”, проте невідомі викрали дорожні знаки про односторонню дорогу, що наражає на небезпеку водіїв та пішоходів.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539