Мамчур позичив майже два млн грн. й задекларував депутатку-співмешканку

0

З декларації депутата Гостомельської ради голови бюджетної комісії Олега Мамчура зникла дружина, діти та мільйони.

Хоча депутат офіційно розлучився ще у 2011 році, він вносив до своєї декларації екс-дружину та дітей до 2017 року. Один з найбагатших депутатів ради за 2016-й рік, у 2017 збіднів на кілька мільйонів.

Натомість з’явилася голова регламентної комісії депутатка цієї ж ради від партії “Нові обличчя” Ольга Смолянчук. Її Мамчур вказав як особу, з якою спільно проживає, але не перебуває у шлюбі.

Депутатка, в свою чергу, також вписала Мамчура до своєї декларації та все його майно.

Фото: Український репортер

Як відомо, мати Ольги Смолянчук депутатка Ірпінської ради від партії “Укроп” Наталія Смолянчук.

З майна Мамчур задекларував автомийку в Гостомелі, придбану у 2010-му році, нежитлове приміщення, яке з’явилося в депутата у 2016-му році та 9 земельних ділянок у Гостомелі, загальною площею майже 1 гектар.

Примітно, що 8 з 9-ти ділянок з’явилися у власності депутата у 2017 році. Ці землі були виділені різним особам на сесії Гостомельскої ради під городництво повул. Джерельній. Невдовзі Мамчур викупив усі земельні ділянки, заплативши за них суму, набагато нижчу ринкової. Так, ділянки площею 12 соток обійшлися депутату трохи більше 36 тис. грн. за одну, а за ділянку площею 9 соток він віддав майже 73 тис. грн.

На сайтах продажу землі в Гостомелі за 1 сотку просять близько 50 тис. грн.

На сесії Гостомельської ради 21 грудня 2017 року депутати вже проголосували за зміну цільового призначення ділянок Мамчура – з ОСГ під житлове будівництво.

На запитання журналістів про те як йому вдалося так дешево купити землю в Гостомелі, Мамчур відповідати телефоном відмовився. На пропозицію зустрітися депутат сказав, що не хоче з журналістами розмовляти.

Мамчур також вказав у своїй декларації квартиру Ольги Смолянчук, площею 66 кв метрів, яку депутатка придбала у Бучі 20 грудня 2017 року за ціною дещо більще 332 тис. грн.

Окрім того, у Мамчура в декларації з’явився недобудований об’єкт – МАФ у центрі Гостомеля по вул. Свято-Покровськиій, площею 60 кв метри.

Депутат володіє трьома автівками – вантажним автокраном й двома легковими TOYOTA LAND CRUISER 200 та LEXUS RX350.

Автомобілів, порівняно з попередньою декларацією, в депутата поменшало. Зник ще один вантажний автокран та причіп.

Квартири в Гостомелі, вказані Мамчуром у минулорічній декларації як недобудована власність, цього року з декларації депутата зникли. Проте, він вказав три квартири у розділі видатки та правочини. А квартири з такою ж площею з’явилися в декларації сина Мамчура – члена бюджетної комісії та кандидата на відкликання за прогули Сергія Мамчура.

Якщо це ті самі квартири, то виникають питання щодо грошових витрат на них.

Мамчур батько вказує витрати біля 2-х млн грн., а Мамчур-син пише, що витратив на придбання трьох квартир у Гостомелі, загальною площею біля 200 кв метрів, 5 вересня 2017 року усього 530 тис. грн.

Журналісти намагалися розпитати в Сергія Мамчура, яку саме суму за квартири він вказав, але на телефонні дзвінки та смс він не відповідає.

Заробив голова бюджетної комісії у 2017 році за основним місцем роботи у ТОВ “АЛЬФ ЛТД” 38,5 тис. грн. Від заняття підприємницькою діяльністю отримав усього 19,5 тис. грн. Тобто, загальний річний дохід його склав 58 тис. грн.

Окрім того, за відчуження рухомого майна, яке Мамчур чомусь не вказав у розділі видатки й правочини, він отримав 277 тис. грн. Ймовірно, мова йде про вантажний автокран 1991 року випуску, який Мамчур вказував в минулорічній декларації.

Також Мамчур вказав доходи своєї співмешканки – 27,5 тис. грн. заробила Смолянчук за основним місцем роботи, біля 200 тис. грн. отримала як дохід від відчуження нерухомого майна та отримала подарунок у негрошовій формі, вартістю майже 218 тис. грн.

Готівкою Мамчур тримає біля 280 тис. грн., а Смолянчук майже 300 тис. грн.

10 серпня 2017 року Мамчур позичив у тітки Ольги Смолянчук, яка мешкає в гостомелі, Людмили Волкової 900 тис. грн.

Волкова визнала, що гроші Мамчуру позичала:

“Так, позичала. Бізнесом не займаюся, це були в мене особисті заощадження з ранніх часів”.

На питання чи казав їй Мамчур, коли поверне кошти, сказала, що не хоче про це говорити. Також Волкова повідомила, що не цікавилася, навіщо Мамчуру потрібні гроші.

Через 2 дні таку ж суму Мамчур позичив у своєї дочки Тетяни Мамчур. Згідно декларації депутата за минулий рік Тетяна Мамчур заробила за основним місцем роботи 19,7 тис. грн. та тримала готівкою 980 тис. грн.

За 5 днів до придбання квартири в Бучі Ольга Смолянчук позичила у своєї бабусі Волкової Катерини Миколаївни 332 153 грн., рівно стільки, скільки заплатила за нове житло.

Бабуся телефоном журналістам підтвердила, що дійсно дала Смолянчук гроші на квартиру, але не в борг:

“Дуже давно, на мені був участок в Ірпені і я його продала, я получила його по втраті годувальника, бо мій чоловік був ліквідатором, у нього 1 категорія ще й інвалідність 1 група. Ми її виховували (Ольгу Смолянчук – прим. ред), він був дідусь, але вона називала його папою, тому що в дочки життя з чоловіком не склалося..”

“Я ледве виживаю, яка я багата? Але усе, що маєш, віддаєш дітям, щоб хоч вони жили краще чим ми. На цьому буде все, бо ще бабу в тюрму посадять”, – додає літня жінка.

Нагадаємо, Гостомельська рада найбільше з усіх рад Приірпіння славиться своїми династіями.

links (2)

Найближчим часом журналісти проаналізують декларації усіх депутатів Гостомельської ради.

 

Фото на кавер: Український репортер

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539