У Коцюбинському Матюшина поновлена як мер, до її кабінету рвуться заколотники, поліція бездіє

0

Реєстраторка з села Семенівка Обухівського району поновила в реєстрі Ольгу Матюшину. Про це на своїй сторінці у соцмережі facebook повідомила законно обрана громадою голова Коцюбинської ради, повідомляє сайт “Громада Приірпіння”.

Зміни в реєстр були внесені 11 квітня 2018 року. Внесення до реєстру депутата Миколу Єременка як в.о. голови реєстратори визнали технічною помилкою.

“Скасовано вчорашній запис в реєстрі як технічну помилку. Жодних висновків після колегії Мінюсту переворотчики не зробили. Але сигнали в державі дуже тривожні. З реєстром треба щось робити, це дуже небезпечний інструмент, до якого доступ може отримати будь-хто на місцях”, – коментує ситуацію Матюшина (БПП).

Після того, як стало відомо про те, що Матюшину поновили в реєстрі заколотники на чолі з мешканцем Ірпеня Євгеном Мельничуком почали ламати двері в кабінет селищної голови Матюшиної.

Працівниці ради боронять від злочинців кабінет голови з документами.

Заколотники розпускають руки до жінок і рвуть на них одяг.

Під час сутичок в раді самопроглошений голова Микола Єременко пішов геть.

Як відомо, депутата Єременка як керівника селища 10 квітня до реєстру внесла реєстраторка Тетяна Бартко з Комунального підприємства “Пріоритет”, що на Обухівщині.

11 квітня самопроголошений селищний голова Микола Єременко та житель Ірпеня Євген Мельничук намагалися звільнити працівників Коцюбинської ради. З ради зникли документи працівників, зокрема, трудові книжки. У ході розмови з’ясувалося, що Єременко має до них доступ.

Нагадаємо, 5 квітня Мінюст поновив в реєстрі Матюшину, визнавши неправомірною та скасувавши дію ірпінського реєстратора.

7 березня Микола Єременко став самопроглошеним головою Коцюбинської селищної ради. Ірпінський реєстратор вніс його в реєстр після псевдосесії, на якій голосував навіть відкликаний виборцями депутат ради.

Єременко вважає себе обраним секретарем Коцюбинської селищної ради з жовтня 2017 року. При тому, що в його декларації на сайті НАЗК немає жодного доходу на цій посаді, бо обирали його депутати на псевдосесії.

Робота ради заблокована вже понад три тижні. Працівники ради бояться виходити на роботу, оскільки вважають, що алкозалежний депутат Микола Єременко, якого зняли напідпитку на відео після стрілянини з травмату по людях, може становити них небезпеку.

Прокуратура порушила кримінальні справи через те, що депутат Єременко погрожував членам ТВК та активістам через те, що за народною ініціативою відкликали депутата Віктора Анісімова. 28 березня голову ТВК Людмилу Демченко не допустили в раду, про що вона повідомила ЦВК.

Переворот депутати організували після того, як на громадських слуханнях мешканці проголосували за приєднання до Києва. За висловилося майже 61% учасників слухань. На слухання, про які було відомо за місяць прийшли понад 1300 мешканців.

В історії Коцюбинського це вже другий переворот влади. У 2016 році Ірпінський реєстратор вніс в реєстр незаконно керівником ради Юлію Главацьку з партії мера Ірпеня “Нові обличчя”. Парламент тоді призначив перевибори ради. Суд визнав дії депутатів незаконними. Зараз ірпінського реєстратора та Юлію Главацьку судять. Прокуратура вбачає в їхніх діях кримінал.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539