Член ТВК від “Самопомочі”: ідітє на х#р і 3,14здєц вам!

0

На засіданні Коцюбинського ТВК членкиня від партії “Самопоміч” Ірина Нестеренко висловлювалася нецензурно та погрожувала іншим членам виборчої комісії.

Про це у соцмережі facebook повідомила журналістка Ірина Федорів, яка мешкає в селищі Коцюбинському.

Інцидент стався через те, що виборці розпочали відкликання депутата-дерибанника Біличанського лісу Олександра Хвостенка. Нестеренко відмовилася голосувати за відкликання й вимагала перевірки ще 30 з 79 підписів тих, хто виступив за відкликання депутата. За законом перевіряються більше 10% підписів і напередодні засідання члени ТВК провели цю перевірку і склали акти. Заходили до тих громадян, до яких хотіла зайти саме Нестеренко. Жодної людини, яка б засвідчила, що підпис не її не було вивлено членами ТВК.

Голова ТВК Людмила Демченко під час засідання запропонувала Нестеренко написати з цього приводу окрему думку, на що Нестеренко сказала:

“Ідітє на х#р!”

Жінка відмовилася голосувати й залишила приміщення ТВК, а вже в дверях додала, звертаючись до членів ТВК:

“3,14здєц вам!”

Слова Нестеренко записали на телефон.

Федорів вважає, що такі дії представника “Самопомочі” направлені на затягування виборчого процесу:

“3,14здєц вам! (с) цитата члена ТВК від “Самопомочі”. #Зрада від члена ТВК #Самопоміч . Мешканці селища відкликають депутата Хвостенка, який брав участь в дерибані Біличанського лісу. “Самопоміч” віддала квоти в Коцюбинській ТВК дерибанникам з Нових облич – партія мера Ірпеня. Член ТВК від “Самопомочі” Нестеренко, яка брала участь в перевороті влади в селищі, перевірила підписи – ходила по хатах і люди підтвердили, що вони за відкликання депутата. Перевірили понад 15 підписів з 79 – це більше 10 %, які передбачені законом”.

“Член ТВК від “Самопомочі” так не хотіла голосувати за відкликання депутата, що пропонувала перевірити всі 30 адрес – затягування процесу, щоб ТВК не вклалося в 10 днів. “Самопоміч” обіцяла зробити заміни в ТВК до 29 квітня – до дня виборів. І я тихо в шоці від того, що партія не має впливу навіть на селищному рівні… Так як же можна реформувати країну…? Так нам всім дійсно “3,14здєц”? І лісу теж?”, – додає Федорів.

У коментарях під постом Ірини Федорів про події в ТВК нардеп від “Самопомочі” Руслан Семенуха написав, що рішення про заміну членів ТВК від “Самопомочі” прийняте. На запитання користувачів про те, чому відбулася попередня заміна членів ТВК й чи буде проведене з цього приводу розслідування, Семенуха не відповів.

Нагадаємо, проти Нового року за ініціативи нардепа від “Самопомочі” Ірини Сисоєнко  відбулася заміна членів ТВК. Волонтерів Володимира Маслюка та Володимира Циганенка було замінено на людей дерибанника мера Ірпеня. Про заміну не повідомили ні Маслюка з Циганенком, ні навіть голову ТВК Людмилу Демченко. Це стало відомо під час відкликання громадою депутата-тушку Віктора Анісімова.

Нардеп Ольга Червакова публічно засудила дії своєї колеги Ірини Сисоєнко та на початку березня звернулася до керівництва партії “Самопоміч” з проханням провести всебічне прозоре розслідування того, що сталося з ТВК в Коцюбинському та проінформувати про його результати громаду.

Станом на травень жодних відомостей про причини заміни членів ТВК в Коцюбинському немає.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539