Чому Ківалова повісили у школі, де працює чоловік Гриневич?

0

Колишній голова ЦВК, “регіонал”, а нині нардеп Сергій Ківалов несподівано з’явився у дарницькій школі №329 “Логос”(Урлівська,19-б).

У 2007 році її урочисто відкривав Президент Віктор Ющенко, потім школа отримала ім’я журналіста Георгія Гонгадзе.

Присутність Ківалова помітили батьки на світлинах з урочистого відкриття турніру з міні-футболу “Співдружність навчальних закладів” та обурилися на форумах в Інтернеті.

Справа у тому, що у турнірі участь брали учні 9-11 класів шкіл району, а також студенти навчального закладу Ківалова, а рекламні брошури додому дали навіть молодшим школярам.

“Cофія принесла буклет Одеської академії, тепер все зрозуміло звідки”, – написала мама учениці молодших класів Світлана.

Цікаво, що на днях на території школи біля відремонтованого стадіону було встановлено й рекламний борд “Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету “Одеська юридична академія”. З нього на школярів дивиться і посміхається Ківалов.

Формально – реклама навчального закладу на території шкіл не заборонена. А згаданий виш таким чином лише шукає потенційних абітурієнтів в околицях, адже будівля інституту Ківалова розташована на Харківському шосе, біля станції метро “Бориспільска”.

“Нічого подібного у нас ще не було”, – говорить одна з мам. Інші батьки вже звернулися до міських чиновників з запитаннями.

До того ж, у приймальні директора можна легко взяти й ось такі інформаційні матеріали:

За інформацію на ресурсі “prozorro“, минулого року було проведено капітальний ремонт стадіону та спортивного майданчику цієї спеціалізованої школи.

“Тоді таке питання: чому чемпіонат проходить не на стадіоні юридичної академії, а на відремонтованому за бюджетні гроші стадіоні 329 школи? “, – обурюються батьки дітей.

Вони говорять, що Ківалов виступав спонсором турніру. “Швидше за все, Дарницьке районне управління освіти, корумпована структура, дозволило йому це, а наш директор співпрацює з ними вже багато років”, – говорить мама другокласниці Олена.

До слова, завучем у школі “Логос” працює чоловік нинішнього міністра освіти Лілії Гриневич Михайло.

Але повернемося до імені, яке носить школа – вбитого журналіста Георгія Гонгадзе.

“У мене пропозиція до Дарницької РДА, КМДА – а давайте вже визначимося: або школа №329 “Логос” носить ім’я журналіста Георгія Гонгадзе, а відповідно, реформи освіти, заборона збору грошей на території школи, БК у вигляді ОПГ – все це в минулому. Або, у нас все залишається, як було століттями (теж позиція), і тоді пропонуйте: чиє ім’я може носити наша школа? Ківалова? Насірова? Бо неприпустимо, коли діти то в вишиванках і зі свічками, беруть участь в патріотичних заходах школи, допомагають АТО та ін., то вони приймають грамоти та медалі з рук людини, котра голосувала за закони 16 січня, і який є хрещеним батьком корупції. National Football Team Of Ukraine, Футбольна Федерація України, вам як, ніде не тисне, коли ви проводите це “свято футболу” серед шкіл Дарницького району під патронатом Ківалова?”, – написала на своїй сторінці Тетяна Волошина, дитина якої вчиться у цій школі.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539