Гостомель: Прокуратура просить позбавити мандата депутатства Черінську

1

Прокуратура м. Києва № 5 направила листа до Гостомельської ради з проханням позбавити повноважень депутатку Наталію Черінську, яку засудили за хабарництво. Про це “Громаді Приірпіння” повідомила прес-секретарка прокуратури м. Києва Надія Максимець.

“Станом на 17 травня 2018 року вказаний вирок набрав законної сили. Разом з тим, на цей час обвинувачена залишається діючим депутатом місцевої ради, поки сама рада своїм рішенням не припинить її повноваження достроково. Ця норма закріплена ч. 2 ст. 5 ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”: повноваження депутата місцевої ради можуть бути припинені достроково за рішенням відповідної ради у зв’язку, серед іншого, з набранням законної сили обвинувальним вироком суду, за яким його засуджено до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі”, – розповідає Максимець.

“Тож, сьогодні, як і обіцяли, Київська місцева прокуратура №5 направила на адресу Гостомельської селищної ради лист, у якому підтверджує набрання законної сили вироку стосовно жінки-депутата і пропонує розглянути питання припинення її повноважень, зважаючи на вказану норму закону. Як швидко буде розглянуто це питання, залежить тепер виключно від самої місцевої ради”, – додає прес-секретарка.

Про рішення ради прокуратура просить їх повідомити.

Як відомо, Черінська, яку судили за хабарництво, визнала свою вину в одержанні неправомірної вигоди та підписала з прокуратурою відповідну угоду. Суд визнав її винною за ч. 2 ст 369-2 КК України та призначив покарання у вигляді штрафу в межах санкції цієї статті.

1 Comment

  1. Влад 18 Травня 2018 at 16:01

    Рыбой на рынок торговать и пивом на озере с Кичей шаболда гостомельская.Накралась шкура у Громады Гостомеля,теперь вернись на своё прежнее место.Депутаты если не проголосуют за снятия шкуры, то ещё раз уронят тень на самих себя.И тогда смело нужно закидывать их зелёнкой,собачьим дерьмом и в мусорный контейнер наполненный помоями.И так ясно что не только Черинская,но и многие другие лица имеют “морду в пуху”.Дойдёт и до них очередь.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539