Бюджетний комітет погодив кошти на винесення меж Біличанського лісу

0

23 травня бюджетний комітет Верховної Ради підтримав фінансування робіт з винесення в натуру меж Нацпарку “Голосіївський”. Про це “Громаді Коцюбинського” повідомив член бюджетного комітету народний депутат Дмитро Белоцерковець:

“Ми розглядали перерозподіл грошей по прироодоохоронному фонду. Мінекології запропонувало надати кошти на розрозбку проекту землеустрою меж Нацпарку “Голосіївський”, до якого входить Біличанський ліс. Перед голосуванням я наголосив на тому, що громади Києва і Київщини чекають на це рішення вже 4 роки. Рішення підтримали члени комітету майже одностайно. Отже, нацпарк має отримати кошти у розмірі понад 1 млн. По завершенню робіт межі нацпарку мають бути відображені в кадастрі”, – наголошує Белоцерковець, очільник осередку БПП в м. Києві.

Розгляд питання на бюджетному комітеті відбувся через кілька годин після того, як активісти селища Коцюбинське провели пікет Кабінету міністрів України з вимогою винести межі нацпарку в натуру.

“Ми оглосили про пікет за місяць до цього, щоб чиновники почали рухатися. Піднімали цю тему в ЗМІ й на наше прохання селищна голова Коцюбинського подала заявку з проектом активістів винести межі в натуру на “Нові лідери” й ми просимо всіх свідомих громадян підтримати наш екологічний проект голосуванням. Для нас важливо, щоб на останньому, але відповідальному етапі захисту лісу, тендери були проведені вчасно, без збоїв і роботи були зроблені. Увага з боку ЗМІ й громади зайвою не буде,” – наголошує організаторка акції Ірина Федорів.

Керівник нацпарку “Голосіївський” Борис Дробот твердить, що винесення межі в натуру слід розпочинати саме з Біличанського лісу, а саме лісу, який межує з Коцюбинським і Гостомелем, де місцеві ради ще у 2008 році подерибанили ділянки зелених легенів Київщини.Результат пошуку зображень за запитом "Біличанський Ліс Указ президента"

“Зараз має відбутися бюджетний процес на рівня Міністерства і Кабміну. У кінцевому випадку на казначейський рахунок Нацпарку надійдуть кошти і я можу оглошкувати тендер. Реально розпочати роботу з винесення меж в натуру цього року. Має виїхати землевпорядник й забити кілок на межі, а адміністрація парку має прийняти ці кілки на баланс. Це і є винесення в натуру. Цьому передують пароектні роботи, розробка картографічних матеріалів. Також відбувається погодження меж нацпарку. Наголошую, що погодження не меж населених пунктів, а саме Нацпарку, який окреслений указом президента”, – резюмує Дробот.

Мер Ірпеня Володимир Карплюк та голова фракції Нові обличчя в Коцюбинській селищній раді Сергій Даніш, які фігурують як власники ділянок в Біличанському лісі, та інші депутати партії Нових облич різних рівнів виступили проти ідеї нацпарку і запропонували створити на цій території ландшафтний парк, що має менший рівень захисту.

На їхній мапі ділянки поблизу Коцюбинського були виділені як сіра зона позбавлена захисту й придатна для забудови.

Ліс депутати намагаються забудувати шляхом приєднання Коцюбинського до Ірпеня, яке було скасоване в судовому порядку.

Наразі прокуратура в судах повертає ділянки у власність держави. Зокрема суд повернув у власність ділянки, які належали депутату Владиславу Євстєфєєвуорганізатору дерибану Біличанського лісу.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539