ЖК “Оболонь” дала 6 депутатам Бучі 12 тис у.о. за голосування – депутат Подкідишев

0

На сесії Бучанської ради депутати проголосували за продовження договору оренди земельної ділянки у Бучі площею понад 2 га для ЖК “Оболонь”.

Це рішення підтримали 18 депутатів з 32-х присутніх на сесії. Землю комунальної власності товариство орендує для комплексної забудови з об’єктами соціальної сфери (для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку).

Ділянка розташована за “Модулем”, в межах вулиць Михайла Булгакова, Вишневої та Лесі Українки. На сьогоднішній день будівництво на ній не ведеться.

На кадастровій карті цільове призначення цієї ділянки – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Серед депутатів, якці підтримали це рішення ради, представники партії “Нові обличчя”, “БПП” та “Партії захисників Вітчизни”.

Примітно, що на попередній сесії це питання не набрало необхідної кількості голосів, а депутати від партії БПП та “Партії захисників Вітчизни” голосували проти або утримались.

На 39-й сесії за це питання проголосував і мер Бучі екс-регіонал Анатолій Федорук. На 40-й сесії, за словами самовидців, під час розгляду цього питання він був відсутній.

За словами депутата Андрія Подкідишева, який пройшов в раду від “Партії захисників Вітчизни”, фракція отримала від забудовника хабар у сумі 12 тис. доларів на шістьох депутатів.

Окрім цього, Подкідишев повідомляє, що члени ще однієї депутатської фракції також отримали гроші за позитивне голосування з цього питання, але не поточнює, про яких саме депутатів мова.

Депутат написав заяву про вихід з фракції “Партії захисників Вітчизни”.

У коментарі “Громади Приірпіння” Подкідишев повідомив, що його позиція не співпадає з позицією фракції та голови фракції Олександра Таможнього стосовно багатоповерхового будівництва в місті.

“Ми йшли на вибори з програмою зупинити багатоповерхове будівництво в Бучі. Жодного разу з початку цієї каденції ми не голосували за питання, які стосуються будівництва висоток. Це абсурд будувати нові квадратні метри, не створюючи належних умов для нових мешканців. Тільки ледачий не знає, які місто має проблеми з соціальною сферою – переповнені садочки, школи, поліклініка, старі зношені мережі, – заради вирішення цих проблем я йшов у владу в команді “Партії захисників Вітчизни”, – розповідає Подкідишев.

На уточнююче питання чи може Подкідишев повідомити якісь докази отримання хабаря його фракцією, Подкідишев повідомив, що отримав цю інформацію з різних джерел, які не може назвати.

За словами бучанки Олени Максимової, яка була присутня на сесійному засіданні, за питання продовження оренди “Оболоні” депутатів просив проголосувати перший заступник Федорука екс-юрист ради Тарас Шаправський.

“Відповідно до порядку денного питань під номером 20 “Про розгляд звернень щодо внесення змін до договорів оренди земельних ділянок” доповідала начальник фінансового управління Тетяна Сімон. І ось перед розглядом питання 20.5 “Про розгляд звернення ТОВ “Молодіжний житловий комплекс “Оболонь” до трибуни підскочив перший заступник голови Шаправський і почав довго розпинатися, посилаючись на судову практику, що відмовити заявнику ніяк не можна, бо він добросовесний орендар і т.п., і т.п., і т.п.. Був дуже переконливий. Але питання, з якого приводу він так підстрибував? Він же більше не веде юридичні питання, чому така зацікавленість у другої посадової особи міста?”, – цікавиться Максимова.

Бучанка до своїх слів додає скрін коментаря Шаправського у соцмережі facebook, де він стверджує, що МЖК “Оболонь” сплатили місту не один мільйон орендної плати.

На заяву Подкідишева миттєво відреагував екс-юрист Бучанської ради Ігор Бартків, який ставив свій підпис під злочинним рішенням про переведення бучанського лісу під забудову у 2002-му році й через яке зараз судять посадову особу Федорука.

Бартків звернувся до Федорука з проханням ветувати на це рішення та нагородити Подкідишева подякою як борця з корупцією.

Таможній переконаний, що ця заява Подкідишева – це політична розправа над ним опонентів.

“На 39-й сесії ми не голосували за це питання, оскільки доповідачі та Подкідишев зазначали, що у даного товариства є борги і не виконані зобов’язання. Земельна комісія винесла позитивний проект рішення по цьому питання, а бюджетна – негативний. Я прийшов на погоджувальну раду, де був присутній представник підприємства, який сказав, що вони все добросовісно сплачували і заборгованості нема. Подкідишев прийшов і сказав, що на сесії Шаправський розповість про борги цього товариства. На фракції було прийняте рішення, за участі Подкідишева, що ми будемо голосувати “за”, якщо немає боргів і не будемо голосувати, якщо є борги. Подкідишев це рішення фракції підтримав”, – розповідає Таможній.

“Коли під час сесії з’ясувалося, що боргів у товариства нема, ми проголосували “за”. Мені здається дивним, звідки взагалі береться брехлива інформація про тих чи інших підприємців перед сесіями, не підкріплена жодними доказами. В мене взагалі склалася суб’єктивна думка, що хтось хоче собі цю ділянку “віджати”, – додає Таможній.

За словами депутата, фракція підготувала позов до суду та проситиме притягнути до відповідальності Подкідишева за наклеп:

“Я знаю, що Подкідишев спілкувався зранку з людиною, наближеною до Федорука, після чого він прийшов до мене із заявою про вихід з фракції. Також дивно в цій ситуації виглядає заява людини з токсичною репутацією та активного прихильника Федорука Бартківа про вето. Попереднього разу, коли ми звернулися до прокуратури через інформацію про отримання неправомірної вигоди депутатами, які проголосували за виділення землі на підставних, Бартків чомусь не звертався до Федорука з проханням накласти вето. Я вважаю, що це політичне замовлення, оскільки нашу фракцію постійно розхитують з боку мера. Нагадаю, двох депутатів – Миколу Йощенка та Олексія Гарбуза, які перебігли до Федорука, громада відкликала за народною ініціативою“.

Також Таможній заявив, що готовий піди з Подкідишевим на поліграф.

Депутат Бучанської ради від партії “Свобода” Іван Окоєв не розуміє логіки Таможнього та не може пояснити, чому він проголосував саме так:

“Це питання разів 5 вносилося в порядок денний сесій. “Свобода” жодного разу не голосувала за нього, навіть якщо б його винесли ще раз, ми б не голосували. Чому колеги по депкорпусу змінили свою думку, у нас відповіді немає. Ми не голосували, тому що це продовження договору оренди під багатоповерхову забудову. У місті вже й так іде перенасичення багатоповерхівками і продовжувати договір з таким підводом, щоб забудувати це місто, ми сенсу не бачимо”.

“Депутати на засіданні освітньої комісії на минулій сесії доручили Шаправському підготувати інформацію з приводу того, на яких умовах ми можемо розірвати договір оренди, бо наша позиція була розірвати договір. Але замість того, щоб розірвати договір, Шаправський почав переконувати усіх проголосувати за це питання. На минулій 39-й сесії, після того як не пройшло це питання, я вніс пропозицію з голосу про розірвання договору оренди, яка набрала необхідну кількість голосів. Але після голосування Федорук сказав, що не підпише це рішення, бо воно, на його думку, не має логіки”, – додає Окоєв.

Нагадаємо, за інформацією Подкідишева, у 2016 році депутати від БПП, “Батьківщини”, “Нових облич” та “Нашого краю” нібито отримали кошти за позитивне вирішення питання виділення 6 земельних ділянок в межах земель лісового фонду.

Як відомо, Верховний Суд України у 2015 році своєю Постановою визнав незаконним рішення Бучанської ради від 2002 року, яким рада віддала ліс під забудову. Виділення землі в лісовій зоні Бучі під забудову після ухвали суду є протизаконним.

Фото на кавер: ІА Погляд

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539