Поліція вивела з території ДСО робітників, – тітушки продовжують жити в адмінбудівлі

0

Поліція Ірпеня вивела з території ДСО робітників, які незаконно заливали фундамент на арештованій земельній ділянці. Це сталося 11 липня, у середу по обіді.

Заробітчани із сумками в супроводі працівників поліції залишили територію ДСО. Цю подію зняли на відео місцеві мешканці.

Тітушок та спецпризначинців, які напередодні захищали незаконне будівництво й протистояли громаді, на території ДСО видно не було.

Цього ж дня громада зібралася біля території ДСО, щоб обговорити подальші дії з захисту зеленої зони. Прийшло близько ста мешканців Приірпіння.

Поліція також прибула на захід, але стояла осторонь.

Представники громади поцікавилися у в.о. начальника поліції Ірпеня Дмитра Литвина, чому вони допустили будівництво на арештованій ділянці й чи ідентифікували особи людей в амуніції.

Литвин у своє виправдання заявив, що в ухвалі про арешт земельної ділянки як речового доказу у кримінальному провадженню суддя Людмила Саранюк чітко не написала, що на арештованій ділянці не можна будувати.

До слова, в ухвалі чітко прописано, що “метою арешту майна є збереження речових доказів, оскільки зазначене майно зберегло на собі сліди вчинення злочину”.

На питання про спецпризначенців Литвив сказав, що ті люди могли придбати спецзасоби в будь-якому магазині і йому не відомо, хто вони такі й що робили на ділянці ДСО. Хоча згодом він зазначив, що особи ідентифіковані й всі дані записані.

До слова, 11 липня спецпризначенці, за словами чоловіка, який назвався працівником ДСО, охороняли земельну ділянку й паркан навколо неї.

Після виходу матеріалу на сайті “Громади Приірпіння” про те, що поліція разом з тітушками охороняють незаконну забудову, до редакції звернувся один з працівників ДСО, який попросив не розголошувати його прізвище, й запевнив, що керівництво ДСО уклало договір з забудовником в обмін на квартири й саме тому так активно охороняють цю ділянку:

“Договір між забудовником та Управлінням поліції охорони заключили при керівництві Департаменту поліції охорони Сергія Будника, якого затримали на хабарі. Ініціатор цієї незаконної оборудки був керівник Ірпінського УПО Василь Козачок.Після того як Будника затримали, керувати ДПО прийшов Олександр Гаврилюк, який раніше працював в Рівненської області. Гаврилюк почав кадрові зміни й почав переводити ближче до Києва своїх людей з Рівненщини. Це так звані “кабінетні щурі”, які лишили на посаді Козачка лише через те, що він пообіцяв їм з незаконної забудови не менше 10 квартир. Козачок написав заяву на звільнення, але йому її не підписали – чекають від нього квартир”.
“Щодо охорони земельної ділянки та паркану – УПО не має права брати об’єкти під охорону, якщо на них накладений арешт”, – додає працівник ДСО.
Окрім цього, працівник ДСО запевняє, що попри видиму відсутність тітушок на території об’єкту, вони там є.
“На території ДСО станом на 12 липня є чоловік 5 тітушок. Вони прямо живуть у адмінприміщені”.
Місцеві мешканці 13 липня об 11:00 пікетуватимуть Міністерство внутрішніх справ України (вул. Богомольця, 10) з метою почути відповіді на питання, чому поліція покриває незаконні забудови та не розслідує резонансні справи.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539