Прокурора області Чібісова замінив прокурор Волині

0

Генпрокурор Юрій Луценко звільнив прокурора Київської області Дмитра Чібісова без пояснення причин. На його місце Луценко призначив Максима Киричука, який до цього очолював прокуратуру Волинської області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

Одночасно Луценко призначив Чібісова на посаду прокурора Полтавської області.

“Юрій Луценко відзначив позитивні результати роботи обох очільників обласних прокуратур на попередніх посадах, подякувавши їм за роботу. Особливо Генпрокурор наголосив, що задоволений діяльністю прокуратури Київської області у сфері повернення до комунальної та державної власності землі та нерухомості, результати якої є одними з найкращих в Україні”, – йдеться на сайті відомства.

Однією з ключових проблем області Луценко назвав грабежі та розбої.

“Тому перше доручення розібратися з цим напрямком роботи”, – звернувся Луценко до новопризначеного прокурора Київської області Максима Киричука.

“Також Генпрокурор акцентував увагу на важливості результатів роботи у сфері боротьби із кримінальною корупцією, що, в першу чергу, має проявлятися у вироках суду, відзначивши, що в цьому напрямку одні з найкращих результатів продемонстровані у Волинській області”, – додають у прокуратурі.

Саме за часів роботи прокурора Кивїської області Чібісова меру Ірпеня вручили підозри, а стратегічні об’єкти – котельні – повернули у власність громади Коцюбинського.

“Це прокурор, якому вистачило сміливості діяти по закону і вручити Карплюку і депутатам Приірпіння низку підозр, зокрема щодо створення ОЗУ. Карплюк тікав і від прокурора, і з країни, і потім несподівано повернувся. Як відомо, одну з справ по Карплюку, по якій вже була вручена підозра, після повернення мера Ірпеня, передали на Чернігівщину, де її успішно закрили. І це викликало в активістів питання, які залишаютсья без віповіді”, – наголошує журналістка Ірина Федорів, яка мешкає в Коцюбинському.

“Чібісов – це прокурор, який врятував Коцюбинське від вимерзання восени 2017 року, коли ми не могли включити опалення через те, що ТОВ “Мастер-Енерго”, яке перебуває у змові з партіцями мера Ірпеня, відмовилося від лімітів на газ і хотіло відібрати у громади наше майно – котельні. Прокуратура допомогла повернути котельні. Чібісов знайшов юридичний шлях, щоб це зробити. Облдержадміністрація з свого боку (президентська виконавча вертикаль) не змогла добитися результату”, – додає Федорів.

Зауважимо, що по табору “Зоркий” в Ірпені, який захотіли забудувати висотками, Чібісов готував і апеляцію, і касацію. Готувалася також скарга до Верховного Суду і активісти в Ірпені шоковані кадровим рішенням. Аналогічна ситуація по Кампі в Бучі

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко називав Ірпінський регіон “місцевим Чикаго” й нарікав, що в Ірпінському відділку поліції виявлено сотні безпідставно закритих справ, а прокуратура не реагує на це належним чином.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539