Бучанці знімають відео, щоб захистити ліс

0

Мешканці Лісової Бучі звернулись до Бучанського міського голови Анатолія Федорука з вимогою зберегти багаторічні сосни на землях комунальної власності, тобто землях Громади, що знаходяться між ресторанами “Тоскана Гриль” і “Рим”. Ці землі вкриті сосновим лісом.

Проханням бучанців було розірвати договори оренди з орендарями ТОВ “Споруда”, ТОВ “Клякса” та кількома приватними підприємцями, якими порушуються умови договорів оренди, та в інтересах Громади створити на цій території паркову зону.

На жаль, Бучанська рада “свято” відстоює інтереси орендарів і відмовляється прийняти до уваги думку жителів Бучі, порушуючи ст. 5 Конституції України. Ця стаття говрить про те, що народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування, а не навпаки!

Щоб привернути увагу до проблеми мешканці Бучі написали листи народним депутатам, звернулися в прокуратуру. Окрім цього, вони провели в лісі прибирання, висадили нові дерева та почали встановлювати дитячий майданчик для місцевих дітей. Усе це бучанці зняли на відео та змонтували відеозвернення до небайдужих громадян.

На черговій сесії Бучанської ради мешканцям було відмовлено в прагненні прикрасити місто парком – депутати лишили землю в оренді приватних фірм, які, очевидно, мають на меті розпочати висотне будівництво в цьому районі.

Мабуть, у нашому місті депутатський корпус є виключним джерелом влади, якому байдуже на думку народу.

Авторка: Людмила Шевченко, мешканка Бучі

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539