Суд по Федоруку: Засідання перенесли через раптову хворобу Олексюка

0

Судове засідання у справі розкрадання бучанського лісу в особливо великих розмірах посадовими особами Бучанської ради, заплановане на 10 вересня, перенесли на 21 листопада на 10-ту годину.

Як відомо, Бучанського голову Анатолія Федорука, секретаря ради Василя Олексюка, екс-начальника відділу Держкомзему у місті Буча Олександра Дзюблюка та екс- начальника земельних ресурсів у місті Ірпені Миколу Шульгу прокуратура підозрює у перевищенні службових повноважень при виділення землі в межах бучанського лісу.

Підготовче судове засідання у цій справі, яке мало відбутися ще на початку березня 2018-го року, вчергове не відбулося через неявку обвинуваченого Василя Олексюка.

Адвокат обвинуваченого надав судді Кафтанову відповідну довідку з лікарні й клопотав приєднати її до справи. За словами адвоката, у довідці зазначено, що Олексюк з 4 вересня перебуває на стаціонарному лікуванні в інституті серцево-судинної хірургіі імeні М. М. Амосова у Києві. Довідку від лікаря датована 10 вересня, днем судового засідання.

Депутати Бучанської ради розповідають, що бачили Олексюка на погоджувальній раді в приміщенні Бучанського виконкому 5 вересня в доброму гуморі й без видимих ознак хвороби. Про те, що Олексюк був 5 вересня в Бучі, а не в клініці ім. Амосова свідчать і світлини, оприлюднені на офіційній сторінці Бучанської ради у соцмережі facebook.

Попереднє судове засідання також було перенесене через хворобу Олексюка. Тоді Олексюк ліг в Ірпінську міську лікарню напередодні судового засідання – 24 липня.

Прокурор Олег Войтович, який представляє обвинувачення, звернувся до суду з клопотанням попросити в лікаря Олексюка роз’яснення, чи може обвинувачений бути присутнім на судовому засіданні:

“Просив би суд направити відповідний запит до лікарні, де зараз перебуває на стаціонарному лікуванні обвинувачений Олексюк з запитанням до лікаря, чи може обвинувачений приймати участь, у зв’язку з його станом здоров’я, у судовому засіданні”.

Суддя задовольнив клопотання прокурора, не дивлячись на те, що адвокати Олексюка та інших обвинувачених були проти. Мер Бучі Анатолій Федорук та інші обвинувачені – Шульга та Дзюблюк лишили це питання на розгляд суду.

Традиційно, на судове засідання Федорук прийшов із групою підтримки. Близько 30 людей принесли до суду плакати про те, що в Бучі лісу нема.

Як відомо, екс-регіонала Федорука та секретаря Бучанської ради Василя Олексюка звинувачують у незаконному виділенні землі в межах земель державного лісового фонду, оформленні ділянок на підставних осіб з використанням службового становища. Федорук та Олексюк присудили домашній арешт у вечірній та нічний час.

11 жовтня 2016-го року представниками Генеральної прокуратури чиновникам було повідомлено про підозру.

22 липня 2016-го року в маєтках Федорука, Карплюка та ще близько 30-ти осіб, причетних до махінацій з розкрадання державної власності, були проведені обшуки й вилучені дедятки документів, які вказують на причетність даних осіб до махінацій з землею.

Довідково: санкцією статті, що інкримінується обвинуваченим, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539