Ірпінь: Табір “Дружба” повернули громаді

0

Рішенням Верховного Суду України відновлено права держави на земельну ділянку рекреаційного призначення колишнього табору “Дружба”. Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Київської області.

За клопотанням прокуратури Київської області повернуто з незаконної оренди земельну ділянку рекреаційного призначення колишнього табору “Дружба”, цільове призначення якої було змінено усупереч вимогам чинного законодавства.

“Так, у 2007 році посадовими особами Ірпінської міської ради всупереч вимог земельного законодавства передано приватному підприємству в оренду земельну ділянку площею 3,2903 га та вартістю 2,5 млн грн. При цьому, рішеннями ради вказану земельну ділянку надано для обслуговування житлово-оздоровчого комплексу та визначено цільове призначення земельної ділянки – землі громадської та житлової забудови без розробки та погодження в установленому законом порядку проекту землеустрою, чим незаконно змінене її цільове призначення”, – повідомляють у прокуратурі.

“Крім того, приватним підприємством було розпочато підготовчі роботи з будівництва багатоквартирних житлових будинків без отримання дозвільних документів. Реагуючи на виявлені порушення , прокуратурою області скеровано до суду позов про визнання незаконними та скасування рішень ради, визнання недійсним договору оренди та повернення земельної ділянки територіальній громаді, який рішенням Господарського суду Київської області задоволено в повному обсязі”, – йдеться на сайті відомства.

план

Разом з тим, судом апеляційної інстанції вказане рішення скасовано.

Мешканка Ірпеня Неля Лавровська, яка вже 4 роки бореться за відновлення справедливості, говорить, що це не остаточна крапка в збереженні табору “Дружба”:

“Попереду суди – ще 4 провадження, які знаходяться в різних судах зараз, і нові наші позови. Також попереду крім судів багато інших дій для реалізації нашої мети. Нами – ОСН “Дружний квартал” в партнерстві з ГО “ЗНПС “Дружба” подано проект в Ірпінську агенцію розвитку в межах ініціативи “Мери за економічне зростання” під назвою “Дитячий екологічний лісопарк та Дитячий садочок санаторно-оздоровчого призначення на території колишнього дитячого табору “Дружба” в місті Ірпінь Київської області, вулиця Толстого, 24. Саме на реальне втілення цього проекту зараз також направлені наші дії в порядку місцевої ініціативи”.
“Разом ОСН Ірпеня і ГО “ЗНПС “Дружба” подали проект рішення Ірпінської міської ради “Про заходи з реалізації рішень громадських слухань, що відбулися 25.03.2017 р., 17.08.2017 р., 24.12.2017 р., 28.04.2018 р., 25.05.2018 р. в місті Ірпінь”. Дане рішення повинно забезпечити реалізацію не лише нашого проекту, а всіх рішень місцевих громадських слухань, які відбулись останнім часом”, – наголошує Лавровська.

Нагадаємо, ТОВ “Розбудова”, за якою стоїть забудовник Віталій Ліневич, у судовому порядку вирішила скасувати  рішення Ірпінськоі ради, яким було заборонено будівництво висоток на території “Дружби” й виграла суд першої інстанції. На цьому засіданні юристи Ірпінської ради виступали на боці забудовника, а не інтересів держави та громади. Свою позицію вони змінили, ймовірно, після того як у забудовника Ліневича виник конфлікт з мером Ірпеня Володимиром Карплюком. Як відомо, до кварталу забудови увійшли й приватні будинки ірпінців.

Прокуратура Київської області з’ясувала, що землі табору Дружба” були передані ТОВ “Розбудова” в оренду незаконно й через суд витребували ці ділянки.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539