Тролінг по-київськи: вулиця Маршала Жукова відтепер Кубанської України

0

Відповідне рішення підтримали 67 столичних депутатів.

У Київраді пояснили, що нову назву вулиці обрано для відновлення історичної пам’яті про козаче державне утворення на Кубані.

Вулиця розташована у Деснянському районі житловому масиві Лісовий. Пролягає від вулиці Кіото до вулиці Космонавта Волкова. Вулиця виникла у середині 1960-х років під назвою Поліграфічна (від розташованого на її початку НДІ поліграфічної промисловості). Назву на честь радянського військового діяча Маршала Радянського Союзу Георгія Жукова отримала у 1974 році.

Громадське обговорення відбувалося з кінця травня по кінець липня минулого року. Тоді кожен веб-порталу територіальної громади міста у спеціальній рубриці Е-МІСТО міг ознайомитися із запропонованим проектом рішення, повідомляє прес-служба КМДА.

Нагадаймо, українські й російські історики, як-от Віктор Суворов, державні діячі України, зокрема, Левко Лук’яненко, неодноразово звинувачували Жукова не лише у багатосоттисячних жертвах при форсуванні Дніпра задля штурму Києва, але і у намірах депортувати взагалі усіх етнічних українців з наших земель.

Кубань була заселена козаками-українцями з кінця XVIII століття, після зруйнування Запорозької Січі. Кубанська Україна, Кубанська Народна Республіка, потім Самостійна Кубанська Народна Республіка (16 лютого 1918-1920) – козаче державне утворення на Кубані проіснувала один рік і 9 місяців. За першою конституцією КНР був проголошений її склад із Кубанської області, Чорноморщини (Чорноморської губернії), Ставропольщини (Ставропольської губернії), Терщини (Терської області). 20 січня 1918 року Законодавча Рада Самостійної Кубанської Народної Республіки ухвалила резолюцію про прилучення Кубані на федеративних засадах до Української Народної Республіки, але через агресію Радянської Росії це об’єднання не відбулося. 17 березня 1920 року Кубанська Республіка була знищена більшовиками.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539