Звинувачений у стрілянині брат екс-депутатки Черінської втік з-під варти у суді

0

Брат екс-депутатки Гостомельської ради Наталії Черінської нещодавно затриманий Віталій Черінський вже на свободі. Про це повідомила його сестра у соцмережі Facebook.

Як відомо, Черінського та ще шістьох його спільників затримали за підозрою у створенні злочинного угрупування, внаслідок дій якого в барі “Зима” нацгвардієць втратив око. Окрім цього зловмисники займалася розбійними нападами та вимаганням неіснуючих боргів,  застосовували силу і зброю, а також займалися шантажем і пошкодженням чужого майна.

Екс-депутатка Гостомельської ради Черінська у своєму дописі стверджує, що прокуратура відмовилася в суді вимагати продовження утримання Черінського під вартою й “винесла рішення про звільнення”. Після чого Черінський залишив приміщення суду.

За її словами, після виходу з суду, Черінського намагалися зупинити й затримати працівники поліції разом зі слідчим.

Черінська розповідає, що після того як її брат “пішов”, працівники поліції її тримали в приміщенні суду, чекаючи його повернення але він так і не повернувся.

 Заклик Черінської про допомогу у ФБ вподобали усього 2 людини.

На заклик про репост відгукнулися 6 користувачів соцмережі, 5 з яких не видно через налаштування приватності.

У Департаменті внутрішньої безпеки (ДВБ) Нацполіції “Громаді Приірпіння” повідмоляють, що інцидент справді мав місце у п’ятницю, 16 листопада, а спільники Черінського завадили співробітникам ДВБ його затримати.

“Зараз якраз тривають заходи по затриманню цього фігуранта. Ми підтверджуємо, що подія мала місце. В той день в нього дійсно закінчився термін тримання під вартою, а продовження прокурор не зробив, тобто там прямо в суді клопотання подавалося на продовження і людина прямо в суді вже була звільнена з-під варти, тобто його там ніхто не мав права затримувати. Він просто вийшов в коридор і в той час, коли прокурор почав подавати клопотання до суду про продовження запобіжного заходу, наші співробітники пішли в коридор, щоб його (Черінського – прим. ГП) повернути”, – розповідає речниця ДВБ Олеся Орлова.

“В суді були присутні його спільники і вони почали всіляко перешкоджати нашим співробітникам, почалася потасовка, вони не пропускали, не давали пройти, кидалися. Все в стилі організованої злочинної групи, тому що, ви ж розумієте, що ті, кого ми затримали, це головні фігуранти організованої злочинної групи. Черінський цим просто скористався але це йому не допоможе, оскільки він вже оголошений офіційно у розшук і тривають заходи по встановленню його місця переховування і затримання”, – додає речниця.

Відомо, що процесуальне керівництво у цій справі здійснює Генеральна прокуратура.

В той же час прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко зауважує, що прокурор лише вказує клопотання, а готувати його має слідчий поліції:

“Прокурор візує клопотання, він дивиться, чи там все вірно. Це триває кілька хвилин. Готує клопотання слідчий”.

Того ж дня обирали запобіжний захід ще шістьом спільникам Черінського. Вони будуть утримуватися під вартою ще 60 діб.

Це не перший випадок, коли підозрювані тікають від правосуддя і не несуть при цьому відповідальності. Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 17 вересня обрав міру запобіжного заходу рекетирам з Гостомеля, яких, за твердженням Нацполіції, зібрав мер Гостомеля екс-регіонала Юрія Прилипка. Їм присудили 60 діб тримання під вартою.

У 2013 році суд розгядав справу екс-регіонала Петра Мельника, якого підозрювали в хабарництві. Тоді екс-ректор податкової академії втік з-під домашнього арешту. Його оголосили у міжнародний розшук і навіть Інтерпол не міг його знайти. Сліди Мельника у США знайшли журналісти програми “Вікна-Новини” телеканалу СТБ.

Згодом ГПУ просило США про екстрадицію Петра Мельника. Мельник повернувся в Україну, але так і не поніс покарання.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539