“Смажені крильця у клярі”: у Будинку профспілок, де загинуло двоє майданівців, відтепер фаст-фуд

0

Про це пишуть кияни на своїх сторінках у соціальних мережах. Цей факт викликає занепокоєння та обурення.

Нагадаємо, саме в цій будівлі під час Євромайдану перебували учасники протестів. В ті часи його штурмували, підпалювали. А у лютому 2014 року там сталася велика пожежа. Через це споруда зазнала пошкоджень.

Кілька років її не відновлювали, а згодом київська влада вирішила провести реконструкцію.

І ось 21 листопада до Дня гідності та свободи у стінах Будинку профспілок відкрився популярний ресторан швидкого харчування.

Під ніч активісти праворадикальної організації С14 вийшли з протестом під будівлю Будинку профспілок. Вони обмалювали вітрини закладу і підпалили шини.

За їх інформацію, декого затримала поліція.

“У річницю революції виникли написи на забігайлівці КFC, яка надумалась розміститись у профспілках, де гинули люди. Громада вже не раз попереджала, що в цьому місці генделі та караоке недопустимі в будь-якій формі”, – говорить представник С14 Євген Карась.

“На Майдані намагаються пакувати людей, які прийшли протестувати проти розміщення KFC у Будинку Профспілок, – пише політолог Віктор Таран. – Протестують проти того, що на місці, де вмирали люди, розмістили банальний фаст-фуд. Не знаю, якими словами назвати корисливих падлюк, які вирішили розмістити в будинку, де згоріло мінімум двоє майданівців, кафе з рекламою «подаємо смажені крильця в клярі”.

Адвокат Масі Наєйм розповів Громадському, що він приїхав до Будинку профспіок на прохання свого клієнта – координатора С14 Сергія Мазура. Захисник зазначив, що не знає про ціль акції, а коли вже приїхав, то “якась історія вже почалася”. “Поліція вирішила, що їх (учасників акції – ред.) будуть тягти в машину патрульної поліції. Я попросив цього не робити. Почалася толкотня і вони (поліцейські – ред.) пшикнули мені в обличчя газовим балончиком. Попали мені в обличчя та очі. Будемо писати заяву”, – розповів Найєм.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539