Сесія в Бучі: Чи можна скасувати рішення про землевідвід людям Зіневича?

0

На сесії Бучанської ради 20 грудня депутат Олексндр Таможній (Партія захисників Вітчизни) вніс з голосу пропозицію відмінити рішення попередньої сесії, на якій виділили 7 земельних ділянок в лісі. Таможній просив скасувати рішення тільки по трьох ділянках в лісі, тих, які були виділені особам, наближеним до власника Інтернет-провайдера “Бест” Олексія Зіневича. Депутат, який на попередній сесії сам голосував за ці рішення, нового проекту рішення не запропонував.

Як відомо, після голосування за виділення землі людям Зіневича, партія “Нові обличчя” звернулася до мера Бучі Анатолія Федорука з проханням ветувати ці рішення, інакше вони почнуть процедуру відкликання депутатів “Нових облич” з Бучанської ради, які складають найбільшу фракцію і одноголосно підтримали ці рішення.

У міського голови є 5 днів, за законом, щоб зупинити дію рішення ради.

Федорук рішення не ветував, а пропозиція Таможнього не набрала необхідної кількості голосів. Лише 7 депутатів проголосували “за” відміну рішень ради про землевиділення. Більшість депутатів утрималися, а троє депутатів з  партії “Нові обличчя” проголосували “проти”. Це Олена Березенець, заступник Ворзельської голови Сергій Мостіпака та В’ячеслав Кухаренко.

“Федорук не пристав на вимогу свого кума Володимира Карплюка та виконавця його вказівок Таможнього скасувати рішення про виділення трьох земельних ділянок на людей Зіневича. В порядку денному ці питання були відсутні. Як продовження шоу, влаштованого Таможнім в переддень сесії (якраз коли в Ірпені протягували скандальний генплан), ним було з голосу внесено пропозицію про скасування дозволу на виділення земельних ділянок, щоправда, без відповідних проектів рішень. Пропозиція не набрала необхідної кількості голосів. Що цікаво, бучанські депутати від партії “Нові обличчя” не лише не підтримали вимоги свого партійного лідера Володимира Карплюка, а й проголосували “проти”. Якщо Зіневич став “каменем спотикання” в депутатській кооперації по протизаконному розподілу землі Лісової Бучі, то наявність й інших роздерибанених ділянок загально замовчується”, – розповідає як було на сесії депутат Іван Окоєв.

Як відомо, раніше Таможній заявив, що в питаннях дерибану лісу не розібрався і що його фракцію ввели в оману.

“Бучанці, очевидно, вже й не дочекаються правової оцінки голосування за земельний дерибан від фракції Таможнього. А ось хто зобов’язаний дати правову оцінку стосовно виділення земельних ділянок на останніх сесіях Бучанські міської ради, так це органи прокуратури, куди найближчим часом будуть скеровані відповідні звернення”, – заявляє Окоєв.

“Той дерибан землі, що в попередні скликання міської ради був нормою, має зникнути як явище, а особи, які фігурують у цьому скандалі, – Анатолій Федорук, який підписує відповідні рішення, працівники земельного та юридичного відлілу, які візують відповідні проекти рішення, члени земельної комісії, які дають позитивний висновок, а також ті депутати, які персонально голосували за ці рішення, зокрема, й Таможній, в разі встановлення прокуратурою їхньої вини, мають нести відповідальність перед законом і громадою, адже про совість мова вже давно не йде!”, – переконаний депутат.

Правники наголошують на тому, що заблокувати землевиділення все ж можливо.

“Ради можуть прйимати такі рішення. Обмежень в прийнятті такого рішення немає. Але якщо людині видали вже рішення з підписом і печаткою про землевиділення, то вона починає виготовити документи. Там не можна перевірити, чи є потім якесь інше рішення, чи немає. Але якщо треба затвердження проект землеустрою радою – то це тупік. Людині можуть відмовити із затвердженням, якщо нема голосів”, – наголошує юрист Юрій Брикайло.

Нагадаємо, 29 листопада депутати на сесії Бучанської ради майже одноголосно проголосували за виділення 70 соток землі в лісовій частині Бучі. Як з’ясувалося, три з цих ділянок отримали люди, наближені до власника Інтернет-провайдера “Бест” Олексія Зіневича.

Через тиждень після сесії депутат Бучанської ради від “Партії захисників Вітчизни” Олексндр Таможній слідом за партією “Нові обличчя” вимагає скасувати рішення про виділення землі в лісі на людей, пов’язаних з власником Інтернет-провайдера “Бест” Олексієм Зіневичем.

19 грудня Таможній провів акцію під будинком Зіневича в Лісовій Бучі із залученням тітушок, під час якої учасники акції повалили паркан колишньому бізнес-партнеру екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка Олексію Зіневичу.

Його звинувачують у дерибані лісових земель у Бучі та отримані земельних ділянок через підставних осіб. Пізніше біля поваленого паркану перед камерами загальнонаціональних телеканалів виступив Таможній, який особисто голосував за виділення землі в Бучі й засудив дії Федорука та Зіневича.

Після акції під парканом, Таможній з прихильниками перемістився під приміщення Бучанської ради.

Як відомо, того ж дня в сусідньому Ірпені більшість  екс-голови Володимира Карплюка проголосувала в Ірпінській раді за Генплан міста, який передбачає висотну забудову в поймі річки Ірпінь, у приватному секторі та в лісі. Під час сесії громаду не пускали до зали, а тих, кому вдалося зайти, фізично витискали з приміщення.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539