Зниклу з Генплану Ірпеня ділянку не знайшли й в “Діпромісті”

0

 

Одержав відповідь від інституту “Діпромісто”. Прошу уважно прочитати, може в мене, як кажуть програмісти, око замилилось.

Я повідомляв про помилку майстерні № 5  проектного інституту, в результаті якої з нового Генплану Ірпеня зникла моя ділянка по вул. Лєрмонтова, 7.

У відповідь мене запевнили, що дійсно: “…положення генерального плану, базуючись на відомостях про існуюче використання території  населеного пункту… визначають щодо перспективного планувальні рішення використання території населеного пункту”,

“..генеральний план містить прогностичне та проектне рішення щодо перспективного використання території… не призводить  до зміни існуючого функціонального викорис-тання окремих земельних ділянок та їх категорій, а лише створює умови для “верогід-ної” такої зміни у поряду,  передбаченому законодавством. Добили фразою: “що згідно законодавства та статуту ДП “ДІПРОМІСТО” не має повноважень на вирішення спірних питань, які виникають між органами місцевого самоврядування та … окремими громадя-нами…”

Почнемо з останнього. Шановні, я громадянин України, а не ваш клерк. І мене не цікавить ваш статут. Цікавлять тільки закони України, які регламентують мої права як громадянина.  А вони не дозволяють викидати законослухняного громадянина не тільки з його законного житла, а і з планів та реєстрів.

Навіть не законослухняного – тільки по рішенню суду. А ви напартачили в Генплані і пишете, що проектант не відповідає за свій проект. Валиться, трішить по швах – ви не причому. Киваєте на “вихідні дані, що надаються замовником”, то оприлюдніть їх, чого Сапона та Комишана прикриваєте?

Мені відомо, що сусід по вулиці Пушкінській теж посилав заяву в інститут. Там ситуація інша. Квартал, який забудований приватними оселями, віднесли до висотної забудови. То відповідь прйшла як під копірку.

Як же так, файл стандартних відписок є, а файла з діючим у 2017 році Генпланом немає?

То поясніть мені як згідно відповіді працівників інституту “положення генерального плану визначають перспективного планувальні рішення використання території населеного пункту”, а з іншого боку “створює умови для “верогідної” такої зміни”. Які в мене перспективи?

Виселяти з тітушками мене будуть?

І при цьому в обох відповідях жодного слова про нові будівельні норми. Бояться їх як чорт ладану. Може через те, що не лише нове будівництво, а й поточне потрібно буде привести до вказаний норм?

Попередній мій допис був відкритим листом до Президента та Прем’єра. Ні відповіді, ні дій, ні доручень… Мабуть, секретаріати пресу не читають. А даремно. Таке тихе повстання челяді говорить про те, що Вас зливають.



Автор: Микола Дзюба, мешканець Ірпеня

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539