Ірпінь і самопроголошена влада Коцюбинського блокують приєднання до Києва

0

Наприкінці 2018 року Ірпінська міська рада в парламент направила листа і попросила не підтримувати ініціативу коцюбинців. Більше того, в органу, який є законодавчою гілкою влади, малограмотні депутати Ірпеня вимагають визнати рішення Київради про звернення до парламенту – незаконним.

Зауважу, що на громадських слуханнях 3 берзеня 2018 року мешканці селища Коцюбинське чітко дали всім зрозуміти – громада хоче стати частиною Києва.

Депутати – це всього лише виконавці волі громади. Але депутат Ірпінської міської ради Олексій Олійник, якому мандат довірили Коцюбинці – так не думає. Він вирішив заблокувати ініціативу Коцюбинців та ще й у незаконний спосіб.

Наприкінці 2018 року він подав на розгляд ради депутатський запит. І нічого, що закон дозволяє йому писати депутатські запити виключно в межах повнвоажень його мандату, тобто в межах Ірпеня. Свою дурість депутат вирішив продемонструвати на всеукраїнському рівні і звернувся до паралменту.

Примітно, що за запит Олійника 16 жовтня на сесії в Ірпені проголосували ось такі депутати Ірпінської міської ради.

І це не лише “Нові обличчя”. Це результати поіменного голосування, з-поміж якого є голоси і БПП, і “Свободи”.

Проти волі Коцюбинців виступили і Людмила Бідула, і Василь Пікулик, і Богдан Слюсаренко, яких в Ірпінь делегували теж з Коцюбинського.

“Відповідно до сатті 124 Конституції України правосуддя в Україні здійснюють виключно суди. Делегування функції судів а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускається. Відповідно депутати, які голосують за такі рішення є розумово відсталими. Я шкодую, що перш, ніж приймати документи кандидатів у депутати, закон не вимагає довідку від психіатра і дозволяє в депутати місцевих рад іти людям без освіти”, – коментує ситуацію юристка Наталія Коломієць, з якою ми разом виграли суд і визнали незаконним рішення про приєднання Коцюбинського до Ірпеня.

Помітьте, ми з Коломієць і не думали просити парламент визнати рішення незаконним. Ми йшли В СУД!!! І там виграли.

Як виявилося, листи в усі можливі інстанції та в паралмент направив на бланку Коцюбинської селищної ради другий самопроголошений голова Микола Єременко.

Це вже себе не стримував і писав кому лише міг – Порошенку, Гройсману, Петренку, Стариковій і Київській міськраді.

Підписувався Єременко так, як зараз підписується третій самопроголошений Сергій Даніш – тво.

Нагадаю, щойно пройшли громадські слухання, які ініціювала сама громада, як депутати Нових облич організували переворот і незаконно усунули обрану громадою Ольгу Матюшину з реєстру.

На псевосесії депутати одразу ж протягнули документ, який своїм підписом скріпив Єременко. Депутатська більшість робить все, щоб нівелювати голоси коцюбинців.

Через кілька місяців публічиними стали аудіозаписи Миколи Єременка, який просив “бабло” і казав про те, що тепер “торчить” “Новим обличчям”.

Восени суд визнав, що Єременко ніколи не був секретарем Коцюбинської ради. Отже, він не міг провести сесію і усунути в заокнний спосіб Матюшину. Відповідно всі його листи і Порошенку, і Гройсману і т д – це просто документи, які слідчі мають використати як докази того, що людина взяла на себе незаконно повноваження і з корисливою вигодою робила все, щоб спотворити волевиявлення громади.

Примітно, що результати громадських слухань, де голосування було поіменним і які були проведені з дотриманням всіх норм, ніхто з депутатів “Нових облич” скасовувати в судовому порядку не квапиться. Чому?

Ми в суді довели, що слухання про приєднання до Ірпеня – сфальшовані. Замість нас голосували навіть працівники ТОВ “Мастер-Енерго”. У випадку з слуханнями про приєднання до міста Києва, треба чітко розуміти – вони були проведені з дотриманням всім вимог, кожен охочий міг волевиявитися, були запрошені депутати всіх рівнів і навіть голова ОДА.

Київрада ухвалила рішення звернутися до паралменту. Маю надію, що в новомі складі парламент, який ми переоберемо вже восени, поставить крапку в цьому питанні.

На всіх виборах в коцюбинців, які зробили свій вибір, основоположним має бути одне питання: депутат підтримує волю громади чи грає в своїх інтересах?

І тут навіть не стоїть питання, хто за Київ, а хто проти. Просто доки є депутати, які всупереч волі людей творять, що заманеться, то порядку, законності і справедливості в нашій країні годі чекати.

Авторка: Ірина Федорів, журналістка та мешканка селища

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539