Озброєні молодики: як встановлюють паркан в Біличанському лісі

0

На території нацпарку Голосіївський на межі з селищем Гостомель невідомі встановлюють будівельний паркан. Їх охороняють озброєні молодики спортивної зовнішності.

Це вже не перша спроба забудовника, який придбав ділянку в сина дерибанника Біличанського лісу Валерія Пєшого, побудуватися у цьому лісі. У грудні 2018 року на цій ділянці зрізали кілька сосен. Тоді паркан самозайнявся.

Працівники нацпарку викликали поліцію, але правоохоронцям не вдалося зупинити робітників.

“Я передав інформацію в поліцію, що на території нацпарку ведуться будівельні роботи. Поліція приїхала, перевірила документи й поїхала. На цей час роботи зупинилися. Але щойно вони поїхали, приїхали озброєні тітушки, які зараз охороняють будівельників. Вони продовжують встановлювати паркан”, – розповідає співробітник НПП “Голосіївський” Олександр Сололенко.

Народний депутат Володимир Ар’єв (БПП) наголосив, що вже написане відповідне звернення в прокуратуру.

Нагадаємо, в 2008 році Гостомельська і Коцюбинська ради незаконно вивели в приватну власність ліс І категорії столиці. Активісти домоглися, щоб ліс захистили найвищим природоохоронним статусом Нацпарку. 1 травня 2014 року був підписаний президентський указ. Але межі нацпарку не винесли в натуру і це створює загрозу для існування зелених легенів Київщини.

Навесні 2018 року бюджетний комітет ВРУ виділив гроші на винесення меж в натуру. Восени НПП “Голосіївський” обрав підрядника і до кінця 2019 року межа має бути винесена в натуру.

Тим часом прокуратура оскаржує ділянки в суді, щоб повернути їх у власність держави.

Самопроголошена влада в Коцюбинському вступає у справи стороною і відстоює інтереси забуовників.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539