НАЗК судиться з депутатами Ірпеня та Бучі Оверком і Таможнім

0

Депутат Ірпінської міської ради Ігор Оверко з партії “Нові обличчя” продав 83 квартири й не повідомив про суттєві зміни в майновому стані на сайті НАЗК. Депутат Бучанської міськради Олександр Таможній не подав відповідного повідомлення про купівлю “Лексуса”. НАЗК передало до суду 83 адмінпротоколи стосовно Оверка та один – щодо Таможнього.

Про це інформує сайт Національного агентства з питань запобігання корупції.

“Національне агентство встановило, що Ігор Оверко не подав 83 повідомлення про суттєві зміни в майновому стані після отримання у 2017 році доходу від продажу 83 квартир у м. Ірпінь. Загальна сума, про яку не повідомив депутат, становить понад 15 млн 196 тис. грн”, – йдеться в повідомленні НАЗК.

Як розповідав Рух ЧЕСНО, у власності Оверка 2016 року перебували 586 – це більш ніж площа футбольного поля на стадіоні “Олімпійський”.

Оверко – керівник і співзасновник будівельної фірми “Синергія”. Ця компанія побудувала житлові комплекси в Ірпені впритул до пам’ятки природи – 600-річного дуба й використовує його тепер як рекламу для продажу своїх квартир.

Фото: synergy2.com.ua

До Дня святого Миколая забудовник Оверко разом зі своїм колегою Петром Королем вітали дітей в одній зі шкіл Ірпеня іменними подарунками. Солодощі малечі депутати не вручали, а кидали.

Окрім Оверка, через несвоєчасне подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані НАЗК склало протокол і на депутата Бучанської міської ради Олександра Таможнього. Як зазначають в агентстві, він не сповістив вчасно про придбання автомобіля “LEXUS LS 460” вартістю 210 тис. грн.

Як писав Рух ЧЕСНО, на сайті auto.ria автівка такого самого класу й року випуску продається щонайменше за 13 тис. дол.

За ту суму грошей, яку Таможній витратив на купівлю авто, можна придбати лише битий або спалений “Лексус”.

Нагадаємо, чоловіка народної депутатки Вікторії Сюмар Дмитра Христюка, який був заступником міського голови Ірпеня,визнали винним у вчиненні адмінправопорушення. Чиновник не задекларував новопридбаної квартири й не подав своєчасно повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

2017 року екс-мера Ірпеня Володимира Карплюка, який очолює партію “Нові обличчя” та планує йти до парламенту, Печерський райсуд визнав винним в адміністративному правопорушенні через відсутність у партійному звіті про майно, доходи, видатки й зобов’язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року висновків незалежного зовнішнього фінансового аудиту. За це порушення Карплюк мав сплатити незначний штраф – у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 грн.

Рух ЧЕСНО повідомляв, що партія “Нові обличчя” існує лише на папері. Вона не отримує практично жодних фінансових надходжень.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539