Тероборона Києва: 112 бригада отримала капелана ПЦУ (ФОТО)

0

112 окрема бригада територіальної оборони Києва отримала свого капелана – отця Ярослава, ієрея ПЦУ. Священика представив особовому складу управління бригади комбриг Микола Білосвіт.

Отець Ярослав звернувся до резервістів та військовозобов’язаних із короткою промовою і закликав до молитви.

Священик на рівні з усіма потренувався надавати медичну допомогу на полі бою: побував і в ролі пораненого…

…і в ролі санітара.

Медінструкторка Ольга Омельчук демонструє прийом перевертання на бік пораненого.

“Так перевертати можна в тому разі, якщо немає ознак ушкодження хребта”, – каже вона.

Ольга Омельчук розробила і впровадила методику надання першої невідкладної допомоги “КОЛЕСО”, яка оптимізує алгоритм огляду пораненого. Методика проста для запам’ятовування.
Перше, що необхідно виявити і усунути, – це кровотеча. Оскільки людина може не дихати всього 4 хвилини, наступний невідкладний крок – перевірка дихальних шляхів: якщо на хвилину поранений робить менше 8 циклів дихання або більше 30-ти – це сигнал тривоги.
Наступний крок – контроль серцевої діяльності: пульс менше 60 ударів на хвилину або більше 120 ударів також свідчить про кризовий стан, з якого потрібно виводити пораненого. Останній етап експрес-програми – це оцінка свідомості та обігрів людини, оскільки із втратою крові поранений втрачає тепло і може померти від гіпотермії. Зауважимо, що всі параметри необхідно постійно тримати під контролем і звертати увагу на різку динаміку.

Поза тим, резервісти потренувалися вивіряти автомат при приведенні його до нормального бою. Офіцер-інструктор Олег Решетнік поділився навичками, як точно визначати відстань до цілі найшвидшим способом.

Повправлялися в розбиранні й збиранні зброї.

Стрільби пройшли швидко й організовано, як і в Солом’янському, Дніпровському та Оболонському батальйонах тероборони.

Зауважимо, служба в резерві схожа на навчання на заочному відділенні – резервісти навчаються без відриву від основної роботи і лише раз на рік проходять тижневі польові збори.
При цьому кожен із шести батальйонів бригади має власний розклад і план занять на вихідні дні протягом року.
Долучитися до територіальної оборони столиці можна через штаб бригади, який знаходиться у Київському міському військкоматі.

Нагадаємо, командир 112 ОБрТрО полковник Микола Білосвіт має амбітні плани на розвиток бригади для захисту столиці. Офіцери управління бригади відпрацювали планування оборони Києва. До стрільб 130 ОБТрО долучилися депутати Київради, які показали хороші результати.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539