Родина забудовника Пешого захопила чужу власність, підробивши документи, – адвокат

0

У п’ятницю 5 квітня відбулося рейдерське захоплення земельної ділянки, що розташована у смт Гостомель на повороті в Ірпінь по вул. Чкалова, 2. Мова йде про недобудований супермаркет, який в такому стані стоїть вже більше 10 років.

Власниця Ірина Абрамова стверджує, що рейдерське захоплення незаконно здійснила родина забудовника і екс-депутата “Батьківщини” Валерія Пешого, який є співорганізатором дерибану Біличанського лісу, підробивши документи й підпис Абрамової, а відомості про нового власника на основі підроблених документів в реєстр внесла реєстраторка Олена Скоріна.

Як відомо, саме Скоріна у 2016 році змінила запис в реєстрі на підставі підроблених документів й замість обраною громадою Коцюбинської селищної голови Ольги Матюшиної поставила депутатку Коцюбинської ради Юлію Главацьку. Тоді суд визнав реєстраторку винною але вона не понесла покарання, оскільки спливли строки притягнення до відповідальності.

За словами адвоката Абрамової Руслана Назарчука на територію супермаркету 5 квітня увірвалися тітушки на чолі з Олексієм Пешим – сином Валерія Пешого, виламали двері й силою виштовхали охорону.

Мешканці Ірпеня стали випадковими свідками подій.

Як відомо, саме Олексій Пеший займається протизаконним продажем земельних ділянок в Біличанському лісі, де нещодавно були незаконно вирубані дерева.

“Валерій Пеший особисто на свого тестя оформив цю земельну ділянку. Недобудову не вдалося оформити. Три роки тому він переоформив на свою фірму-прокладку зділянку, при чому передав актом передачі нібито від тієї фірми на свою фірму земельну ділянку. Наш директор та засновник цього акту не підписували. Далі Пеший ліквідував фірму-прокладку і нашу фірму, в подальшому оформивши землю на фірму свого родича. Реєстраторка Скоріна внесла відомості до реєстру по підробним документам, який не підписувала власниця ділянки. Причиною ліквідації нашого підприємства став документ, який склала нібито податкова й направила в суд, але ніхто того документа не бачив і не підписував. Суд виніс постанову і буквально за день фірму ліквідували. Також було ліквідоване КП реєстратора. Правонаступників дане комунальне підприємство не має”, – розповідає Назарчук.

“Абрамова як засновник підприємства звернулася в порядку цивільного судочинства в суд 1 інстанції. Верховний суд постановив, що був невірно обраний спосіб захисту, після чого Абрамова звернулася в адміністративному порядку. Першу інстанцію виграли, другу виграли, стали власником даної землі, але чомусь на другий раз була подана реєстратором і Адміністративний апеляційний суд скасував своє ж рішення. Після чого було звернення в Вищий адміністративний, тобто Верховний і зараз справа слухається там. Провадження відкрите – результати ще поки невідомі”, – додає адвокат.

За словами адвоката, він та представник власника викликали поліцію, якій Пеший показав рішення Верховного суду про невірний спосіб захисту, пояснивши, що це рішення суду доводить право його діда на цю власність. Також Пеший наказав тітушкам забрати в адвоката телефон та викинути на вулицю.

“Поліція Ірпеня приїхала й була явно на боці тітушок, мене та представника власника скрутили тітушки й викинули з території, як наказав їм Пеший, поліція повністю бездіяла і просто спостерігала. На місці ми хотіли скласти заяву але поліцейські сказали, що приймати не будуть, бо в них є рішення суду. Ми попросили рішення – нам його ніхто не показав, сказали звертатися в райвідділ. Ми викликали 102 але в нас навіть не взяли ні заяву, ні пояснення, а повірили на слово тітушкам і сину Валерія Пешого Олексію Пешому”, – розповідає адвокат.

“Зараз недобудова на цій земельній ділянці у власності Абрамової, але за рішенням слідчого СБУ, який розслідував незаконне втручання в операційно-технічні системи, нам за актом прийому-передачі це майно передане на зберігання, тобто як недобудова, так і земельна ділянка і будівельні матеріали, які знаходяться там. Це все визнане речовими доказами. Але, на жаль, в п’ятницю група невідомих осіб захопила даний об’єкт і нашу охорону звідти просто викинули”, – додає Назарчук.

Наприкінці минулого року рішенням Печерського районного суду було накладено арешт на дану земельну ділянку.

Начальник поліції Ірпеня Олег Петренко запевнив, що поліція діяла в межах своїх повноважень та законодавства.

“9 квітня ми прийняли заяву від потерпілого, відкрили кримінальне провадження та внесли відомості до ЄРДР за фактом самоуправства. Зараз тривають слідчі дії”, – коментує події в Гостомелі Петренко.

Окрім цього, адвокат стверджує, що поліція помилково підозрює у нападі на Валерія Пешого родича Абрамова, який мав в день нападу алібі – був на святкуванні дня народження.

Ще у 2017 році селищний голова Гостомеля Юрій Прилипко, якого судять за шахрайство та розкрадання бюджетних коштів і який стоїть біля витоків знищення лісу на території Гостомеля, розповідав, що веде переговори з інвестором, який має зайти й добудувати цей торговий центр. Як відомо, Прилипко та Пеший давні друзі, вони мали офіс в одному приміщенні в Гостомелі.

Нагадаємо, забудовнику Валерію Пешому, який є співорганізатором дерибану Біличанського лісу, невідомі нанесли кілька ножових поранень близько 23 години вечора 26 жовтня.

Екс-депутат та екс-начальник відділу земельних ресурсів  Пеший відомий у Приірпінні як організатор схеми з деребану землі. Один з його проектів відбувся в Гостомелі, в межах Біличанського лісу. До слова, свого часу Пеший балотувався до Ірпінської ради від селища Гостомель.

Щодо Біличанського лісу Пеший заявляв, що 4 тисячі га лісу в Коцюбинському залишить в Ірпені.

Про те, що він займався оформленням землі на підставних осіб журналісти зняли не одни сюжет. Навіть екс-регіонал Юрій Прилипко, якого відсторонили від виконання обов’язків Гостомельського голови, підтвердив, що земельними питаннями в селищі займався саме Пеший.

Син Пешого  очолював один з кооперативів, на який Коцюбинська рада виводила землі Біличанського лісу. Олексій Валерійович є також членом ВО “Батьківщина”, і на місцевих виборах разом із батьком балотувався, але, на відміну від Пешого-старшого, у депутати Ірпінської ради не пройшов.

ЗМІ повідомляли, що Пеший молодший зустрічається з донькою регіонала – нардепа Деркача.

Також Пеший відомий як забудовник, який тримав в заручниках інвесторів, утримуючи без світла житлові будинки.

Забудовник також відзначився тим, що напав та сильно побив активістку Інну Грищенко, яка в момент нападу тримала на руках 5-ти місячну дитину. Це сталося у жовтні 2015 року, коли Грищенко захистила від вирубки дерева біля свого дому, які незаконно хотіли вирубати під стоянку поблизу будинку Валерія Пєшого. Після, годуюча мама,  місяць лікувала  струс мозку, забій носа та сильний стрес.За напад на Грищенко Пеший так і не поніс покарання.

Журналістці, яка проводила розслідування схем дерибану Пешого, він погрожував вдарити та ледь не наїхав на неї “Ягуаром”.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539