День виборів: як голосує Приірпіння

0

Якщо Ви помітили порушення, то телефонуйте нашій мобільній групі: 050 2000  539 журналістка Олена Жежера.

В Ірпінській школі № 3 при підрахунку були знайдені бюлетені, де люди голосували проти обох кандидатів і навіть писали пояснення чому.

Фото Лаврентія Кухалейшвілі

В Коцюбинському на дільницях проголосували аступним чином:

ІВЦ – 104 – Зеленський; 7 – Порошенко

Ліцей – 796 Зеленський; 495 – Порошенко

ДОЗ – 1049 – Зеленський; 688 – Порошенко

18 школа – 890 – Зеленський; 430 – Порошенко

Лікарня – 660 – Зеленський; 433 – Порошенко

Загалом – 3499 – Зеленський; 2053 – Порошенко

 

Дільниці закрилися о 20:00 з явкою близько 65 %.

На дільниці у Бучанській школі № 5 з 1479 голосів 895 виборці віддали за Зеленского, 551 за Порошенко, 33 бюлетені було зіпсовано.

За двадцять хвилин після закриття дільниці в ліцеї смт Коцюбинського вже порахували корінці і видані бюлетені. Тепер відкривають перші скриньки для голосування.

По відкритим бюлетеням спостерігачі зазначають, що дуже багато голосів за Зеленського.

На дільниці на Лісовій вже теж рахують бюлетені. На одному зіпсованому хрест поставлений навпроти двох кандидатів і голову ДВК Лесю Єльникову просять підрахувати результати.

Явка станом на 18:00 – 60% на дільницях у школі в смт Коцюбинське та у приміщенні колишнього садка “Білочка” на Лісовій. В цілому по 95 округу приблизно 65 %. В Ірпені жаліються, що після 18:00 потік вибоцрів доволі слабкий.

Тут є представниця “Опори”. Вона виявила, що видали менше бюлетенів, ніж виборців і викликала поліцію, але в цьому правоохоронці порушення не побачили.

Дільниця у Лісовій Бучі в школі № 1 розташована в приміщенні спортзалу. Примітно, що нещодавно мер Бучі Анатолій Федорук подарував головам сусідніх громад коштом бюджету 5 Пежо. В цей же час спортзал, де розташована дільниця потребує ремонту.

У Бучі на дільниці в інституті Скловолокна проголосувала Олена Жежера, яка допомагає “Громаді Приірпіння” вести марафон. На дільниці, де під час першого туру голова ДВК не дозволяла знімати, зараз вже про заборону, яка порушує закон, не йдеться.

Мешканець Ірпеня, якого судять за вимагання хаарів та напад на прокурора, опублікував свій бюлетень, чим порушив закон. Примітно, що Мельничук був у фан-зоні Петра Прошенка на дебатах.

Явка станом на 15:00 у Бучі на дільниці в школі № 4 явка склала 48,5%. Тут кажуть, що у цьому турі приходять значно менше людей пенсійного віку, ніж під час І туру. У Коцюбинському на дільниці по вул. Лісова явка складає 46,6%.

Ось явка по всій території України.

У 5 школі Бучі голосувала голосував мер Бучі екс-регіонал Анатолій Федорук.

“Примітно, що з інфомрації, яку ми дізналися від членів ДВК на цій дільниці, мер Бучі Анатолій Федорук і його дружина Людмила Федорук та їхня дочка прописані в квартирі по вул. Вокзальній, але всі знають, що проживає родина мера по вул. Шевченка в приватному будинку, який не введений в експлуатацію. Обшуки були саме в будинку”, – зазначає Олена Жежера.

На цій же дільниці голосував депутат Бучанської ради від партії Наш край Анатолій Волковський. На відо коментувати відмовився, посилаючись на те, що він непублічна людина. Депутат апріорі є пубілчною людиною.

14:00 на дільниці на Лісовій проголосував 41% виборців. На дільниці в Будинку культури Бучі явка склала станом на 14:00 майже 47 %.

У Бучі фіксують особливість на цих виборах: на дільниці жодного спостерігача.

На ще одній дільниці теж підтверджують, що спостерігачів від Порошенка немає.

На іншій дільниці в Бучі спостерігачів немає теж.

Тут була місія спостерігачів з ОБСЄ. Вони наголошували на тому, що урни мають бути темними, щоб не було видно волевиявлення.

У Гостомелі членам ДВК принесли обід. Він у коробці Roshen.

Жодних заходів після першого туру, щоб зробити дільницю на ІІ поверсі більш доступною вжито не було. Виборці скаржаться на те, що для декого це дуже важко.

На цих виборах явка значно нижча особливо у західних областях. Це може бути пов’язане з релігійним святом. Київщина теж не входить у область, де виборці голосують найактивніше.

У Гостомелі тих, хто голосує вперше, вітають білими тюльпанами. Це ініціатива особиста одного з членів ДВК.

Ось як виглядає ініціаторка. На фото Ірина Забарило  – праворуч. Вона порахувала, скільки буде тих, хто голосує вперше і пирнесла букет тюльпанів.

Квіти вручають і хлопцям.

12:00 дільниця військового містечка у Гостомелі. Явка станом на 11:30 склала 22%.

12:15 на дільниці в Гостомелі люди кажуть, що в бюлетені нема того кандидаиа, якого б вони хотіли бачити. Дехто планує написати на бюлетені “Слава Україні”.

“Громада Приірпіння” вирішила поцікавитсия думкою виборців, що вони чекають від ного президента.

12:00 явка на дільниці в Коцюбинському, яка розташована по вул. Лісовій складає 26,5 %.

11:30 Бучанська виправна колонія №85 голосує досить активно. Тут навіть черги.

Члени ДВК говорять, що порушень не виявили. Але спостерігачів тут немає.

Спостерігачі відсутні. Журналістів пускають, як і під час І туру, без проблем.

У Коцюбинському станом на 11:00 на дільницях в ІВЦ вже всі проголосували. Загалом кількість тих, хто перебуває в ІВЦ сягає дещо більше 100 чоловіків.

Близько 10:00 мешканка селища поскаржилися на те, що на дільницях немає ні поліції ні спостерігачів.

Депутатка Коцюбинської селищної ради Олена Сокотюк, яка на цих виборах пішла на волонтерських засадах працювати спостерігачкою, зауважила, що поліція є на 2 поверсі.

Як повідомили руху ЧЕСНО в ОВК, за кілька днів до ІІ туру довірена особа Порошенка відкликала спостерігачів з дільниць. У штабі не відповіли, з чим це може бути пов’язане.

8:00 Зранку на дільниці в Коцюбинському, як і під час першого туру, спостерігаються незначні черги.

Варто зауважити, що член ДВК під час відкриття дільниці перепросив і сказав, що першим по традиції має зайти чоловік. Така поведінка обурила користувачів соцмереж. Вони вважають це середньовіччям.

Дехто пише про те, що такі випадки спостерігалися раніше й у Ворзелі.

Варто зауважити, що програма Петра Порошенка висить одразу на вході в двері дільниці, а Володимира Зеленського збоку і нижче. Це та ж сама дільниця, де одному виборцю видали 2-й бюлетень, а іншому 4 бюлетені з корінцями під час І туру виборів.

“Громада Приірпіння” розпочинає марафон ІІ туру виборів, до якого пройшли два кандидати Володимир Зеленський та чинний президент Петро Порошенко.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539