Судять Федорука: засідання перенесли через хворобу Дзюблюка

0

Судове засідання у справі розкрадання бучанського лісу в особливо великих розмірах посадовими особами Бучанської міської ради, заплановане на 21 травня, не відбулося через раптову хворобу одного з підсудних.

Його перенесли на 7 червня на 10 годину 15 хвилин.

Цього разу черга не з’явитися на судове засідання була екс-начальника відділу Держкомзему в місті Буча Олександра Дзюблюка. За словами його адвоката – депутата Бучанської ради від “Батьківщини” Ігора Козака, за три дні до судового засідання Дзюблюк ліг в лікарню, в кардіологічне відділення. На лікування йому, як повідомив адвокат, знадобиться 10 днів.

Традиційно підтримати посадовців прийшли пенсіонери з Приірпіння, адмінресурс, депутати Бучанської ради від “Батьківщини” Олег Квашук та Роман Янковий, який очолює земельну комісію. Також приїхав в робочий час Сергій Мостіпака – заступник Ворзельської селищної голови та депутат Бучанської ради від партії”Нові обличчя”.

Разом з депутатами підтримати Федорука прийшла його рідна сестра Лариса Федорук – мер сусіднього Ворзеля.

Працівник генеральної прокуратури Олег Войтович першим в суді запропонував не розглядати справу без присутності Дзюблюка.

Громадський діяч Віктор Бархоленко переконаний, що Войтович повинен був заявити про недовіру судді Кафтанову, який, працюючи в прокуратурі, отримав від Федорука ордер на квартиру в Бучі як соціальне житло:

“Суддя Кафтанов сам мав би зробити саамовідвід по цій справі. Якщо він не зробив цього, то прокурор Войтович, знаючи про цей факт, а вони знають, тому що я їх ставив до відома особисто, заявивити клопотання про відвід суду в особі судді Кафтанова. Є всі підстави вважати, що рішення суду буде упереджене і це підтверджується тим, що вже мійже півтора року навіть не розпочато підготовче засідання у справі. Нехай мені хто що не говорить, але я переконаний, що тут є злочинна змова між суддею, прокурором та підсудним Федоруком в інтересах “шкурних” останнього”.

“Наявність домовленостей між цими особами підтверджується й тим, що Федорук та його поплічники по дерибану – депутати Бучанської ради продовжують незаконно виділяти під забудову землі в межах держлісфонду. Щодо цього Генеральною прокуратурою відкрите ще одне кримінальне провадження № 42019000000000827 від 10.04.19 р. по факту вчиненого злочину саме з тих обставин за які судять Федорука і його банду. Тобто, в прокурора Войтовича є всі підстави заявити про негайне відсторонення Федорука від посади Бучанського міського голови”, – додає Бархоленко.

Як відомо, прокуратура підозрює Бучанського міського голову Анатолія Федорука, секретаря Бучанської міськради Василя Олексюка, екс-начальника відділу Держкомзему в місті Буча Олександра Дзюблюка та екс-очільника ірпінського відділу земельних ресурсів Миколу Шульгу в перевищенні службових повноважень під час виділення землі в межах бучанського лісу, зокрема й 14 га так званого “Бучанського межигір’я”, оформленого через підставних осіб на діда колишнього нардепа-комуніста Ігоря Калєтніка.

Ця судова справа є унікальною тому, що провадження, відкриті Генеральною прокуратурою України щодо згаданих вище чотирьох чиновників, об’єднали в одне й у такому вигляді передали до суду. Завдяки цьому обвинувачені вже більше року затягують розгляд справи, з різних причин по черзі не з’являючись на судові засідання. За відсутності одного з чотирьох підозрюваних або когось із їхніх адвокатів суддя ірпінського суду Віталій Кафтанов розгляд справи відкладає.

Нагадаємо, що 2016 року Генеральна прокуратура провела серію обшуків у фігурантів антикорупційних розслідувань – мера БучіАнатолія Федорука та його кума Володимира Карплюка. Тим часомКарплюк утік з країни. Після обшуків Федорук збирав віче на свою підтримку, де члени його команди звинуватили Петра Порошенка в тиску на місцеве самоврядування. Було відкрито кілька кримінальних проваджень щодо Федорука та Карплюка, проте до суду дійшла лише справа стосовно Федорука. Кримінальні провадження, відкриті проти Карплюка, закрили, після чого він залишив посаду мера Ірпеня.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539