Чому владі Ірпеня не підійшов начальник місцевої поліції?

0

У Приірпінні в ніч з 9 на 10 вересня з’явилися 7 біл-бордів, на яких в питаньній формі розміщене звинувачення начальника Ірпінської поліції Олега Петренка у “кришуванні” наркобізнесу в регіоні.

4 біл-борди розміщені в Ірпені, 3 – вздовж Варшавської траси.

Автори тексту на борді запрошують усіх пройти опитування на сайті “Правда Ірпеня”, який входить до низки місцевих ЗМІ, пов’язаних з екс-мером Ірпеня Володимиром Карплюком.

zmi (2)

У опитуванні на сайті “Правда Ірпеня” хочуть довідатися:

“Начальник поліції Ірпеня кришує наркоторгівлю?”

Джерела “Громади Приірпіння” у правоохоронних органах повідомили, що працівники поліції підозрюють у замовленні та розміщенні бордів місцевих забудовників, щодо яких поліція Ірпеня під керівництвом Олега Петренка відкрила низку кримінальних проваджень.

На сайті “Правда Ірпеня”, який зараз рекламує з десяток бордів, в опитуванні взяло участь лише 71 читач.

Значно ефективнішим було б організувати відкрите опитування в соцмережі Facebook, де є можливість переконатися, що голосують реальні люди, які мешкають у цій громаді.

Перед опитуванням на вищезгаданому сайті розміщений текст, який вже навіює учаснику опитування відповідь, яку вато дати на поставлені запитання.

Окрім того, у цьому тексті, що покликаний сформувати думку до того, як читач проголосує, йдеться про те, що Петренка нібито звинувачували у сприянні торгівлі наркотиками у Баришівському районі, де він до цього очолював поліцію. Примітно, що жодного посилання на ЗМІ, де б про це йшлося немає, як і прізвищ тих, хто висловлював такі звинувачення.

Примітно, що на цьому ж сайті ще кілька днів тому розміщували новину про те, як місцева поліція затримує наркоманів.

Прес-служба нацполіції Київської області звинувачення у бік Петренка відкидає і повідомляє, що статистика розкриття поліцією регіону таких правопорушень свідчить про зворотнє:

“Беручи до розгляду період із моменту призначення на посаду Олега Петренка – 18 березня 2019 року, по сьогодні та порівнюючи з аналогічним періодом  минулого року, помітно, що кількість розслідуваних наркозлочинів зросла вдвічі 17 – у 2018 році та 36 – цього року. До того ж, більше ніж у п’ять разів зросла кількість оголошених повідомлень про підозру у вчинені таких правопорушень. Так, минулого року їх було 6, а нині – 31. Загалом, у цей період зареєстровано у півтора рази більше кримінальних правопорушень, в порівнянні із аналогічним –  107 та 69 відповідно”.

 © Головне управління Національної поліції в Київській області: https://kv.npu.gov.ua/news/Informacziya/vsuperech-zamovnij-reklami-na-Irpinshhini-zbilshilasya-kilkist-rozkrittiv-narkozlochiniv-statistika/?fbclid=IwAR1p8-9heItY5atF2PW1KP6GC3SdB8rnQxd9j0H1y26wV0poMxnI2MctlSo

Як відомо, поліція Ірпеня відкрила кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду про арешт земельної ділянки у Бучі, поряд з тенісним клубом “Кампа” забудовником Антоном Мирончуком.

Кілька тижнів тому поліція Ірпеня спільно з прокуратурою провели обшук в Ірпінській міській раді – шукали документи, які свідчать про несплату забудовниками, в тому числі й Мирончуком, пайової участі.

Саме з цими подіями журнаісти та активісти Приірпіння пов’язують цю кампанію щодо дискредитації роботи правоохоронців. Про це у своєму пості написала журналістка Олена Жежера, яка веде боротьбу з незаконним знищенням лісів у Бучі.

“Громада Приірпіння” стежить за ситуацією в регіоні. Якщо у Вас є суспільноважлива інформація щодо якості роботи правоохоронних органів чи місцевої влади – надсилайте її в редакцію.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539