Попсуй зняли з номінації Євромайдан.SOS. Як викрили #Зраду

1

24 вересня на сторінці Євромайдан. SOS з’явилося нова номінантка Анастасія Попсуй (змінила прізвище на Заблоцька) .

Вона переконала журі, що є волонтером і розповіла про історію “Фонду Громади Приірпіння”, який збирав кошти для родин загиблих майданівців.

Зібрали тоді, як твердить сама Попсуй, яка після звільнення з посади мера Ірпеня Володимира Карплюка є в.о. мера, 56 млн грн.

Загалом у пості подана інформація так, як її подала сама Попсуй без належної перевірки.

Мешканці Приірпіння почали дописувати коментарі і критикувати таку номінантку. Більше того, наводилися докази, коли батько  одного із загиблих на майдані, Романа Гурика, звернувся із офіційним листом, аби з’ясувати, куди пішли кошти з Фонду. Відповіді він так і не отримав, як і мешканка Приірпіння Неля Лавровська, яка направила запит на попсуй через систему “Доступ до правди”.

Також мешканці задавали “Євромайдан.SOS” питання, чи знають вони про те, що в.о. мера Ірпеня проводила сесію, де всупереч волі громади із застосуванням тітушок, які лаялися нецензурною лексикою, протягнули дерибанний генплан міста. Окрім того, після звільнення з посади міського голови Володимира Карплюка мали відбутися вибори і громада мала б обрати собі свого представника, як те передбачене законом. Але через те, що в.о. мера Ірпеня не надала всі необхідні документи профільному комітету до ВРУ, це питання навіть не потрапило на розгляд комітету.

Громадський рух ЧЕСНО під час аналізу декларації Попсуй зафіксував, що вона є злиднем, тобто рівень її доходів менший, ніж прожитковий мінімум. І при цьому вона змогла купити дорогу Хонду CRV за 30 000 грн, що може свідчити про мінімалізацію податків.

Попсуй подавалася на телепроект “Нові лідери” 2018 року як політик, який хотів створити в Ірпені. де бракує місць в школах та садках, школу геніїв. Але Попсуй зняла свою кандидатуру. Учасники програми “Нові лідери” мали проходити детектор брехні, де зокрема задавали питання про доходи та видатки.

Після того, як Попсуй стала секретаркою Ірпінської міської ради і в.о. мера Ірпеня, вона їздила в низку закордонних відряджень бюджетним коштом при тому, що освіта й медицина в регіоні недофінансована, а стаціонар в Коцюбинському закрили.

10 жовтня з сторінки “Євромайдан.SOS” Попсуй вже немає в номінації. Як виявилося, в номінацію вона потрапила попри те, що не відповідає критеріям відбору.

Попсуй не може щодня займатися волонтерською діяльністю, бо вона є чиновником і працює на посаді за гроші громади. Також Анастасія Попсуй свідомо приховала від організаторів, що є членом партії “Нові обличчя”. Це офіційна інформація з сайту ЦВК.

Анастасія Попсуй – не єдина представниця партії “Нові обличчя”, яка невдало брала участь в різних конкурсах. Так Володимир Карплюк, очільник партії “Нові обличчя”, намагався стати людиною року та мером-інноватором, але програв у всіх номінаціях. У своїй поразці він звинуватив журналістів.

Депутат Ірпінської міської ради Максим Плешко, який входить в партію “Нові обличчя” брав участь у телепроекті “Кандидат”, переможець якого мав отримати прохідне місце у списку “Опозиційного блоку – За життя” на паралментських виборах. Плешко танцював, віджимався від підлоги та переконував, що він не дурник. У фінал він так і не потарпив.

Також Ірпінський вісник подавали на номінацію “Краща місцева газета”. Це комунальне видання теж програло конкурс.

1 Comment

  1. Анонім 10 Жовтня 2019 at 20:47

    Невже не можна виправити помилку у назві?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539