Верховний Суд: Єременко ніколи не був секретарем

0

10 жовтня Верховний Суд України визнав, що депутат Коцюбинської селищної ради ніколи не був секретарем.

Джерело: Про це йдеться в рішенні Верховного Суду, яке вже є в судовому реєстрі. Головуючий суддя Михайло Смокович.

Обставини справи: Депутатська більшість Коцюбинської селищної ради, яку головна представляють політики партії “Нові обличчя”, звернулися до обраної громадою селищної голови Ольги Матюшиної, аби провести позачергову сесію 12 жовтня 2017 року. Селищна голова Ольга Матюшина відповіла офіційно, що ще не завершена чергова сесія і тому провести позачергову вона не може, з огляду на чинне законодавство. Депутатська більшість попри те, що отримала мотивовану відмову, все одно провела псевдосесію, де вирішила обрати секретарем ради депутата Миколу Єременка та прийняти регламент, проект якого не був обговорений на профільній комісії і текст якого був невідомий громаді.  У подальшому депутати вимагали, щоб Матюшина поставила на рішеннях псевдосесії печатки.

Що встановив Верховний суд: Суд дійшов висновку, що депутати збиралися на сесійне засідання протиправно. Таким чином це була псевдосесія, яка не має юридичних наслідків. Тобто рішення цього зібрання депутатів є просто папірцями, які не мають жодної юридичної сили.

Рішення Верховного Суду остаточне і оскарженню не підлягає.

Протиправні наслідки перевороту: Депутатська більшість “Нових облич” і Микола Єременко переконували громаду, що 12 жовтня сесія була справжня і Микола Єременко – секретар ради. До березня 2018 року Єременко навіть не намагався щодня приходити на робоче місце. Але одразу після того, як Матюшина на вимогу громади провела громадські слухання щодо приєднання до Києва, на псевдосесії 7 березня Микола Єременко підписав псевдорішення нібито як секретар ради, яким депутатська більшість усунула Матюшину від виконання повноважень.

Мін’юст розглянув скаргу Ольги Матюшиної і поновив її на посаді. Депутатська більшість саботувала сесійні засідання, які призначала голова і не ходила на сесії. Микола Єременко кілька разів безуспішно намагався внестися в реєстр, аж поки його не взяли під час спецоперації СБУ за вимагання в Ольги Матюшиної хабара за голосування на сесіях.

За рік до парламентських виборів Володимир Карплюк, як повідомляв Рух ЧЕСНО, домовився з обласним осередком БПП про співпрацю на президентських виборах і “злив” 95 округу під Карплюка. Новопризначений голова ОДА Олександр Терещук співпрацював разом із депутатською більшістю. Тогочасна влада області дозволила провести 5 переворот влади і Мін’юст на цей раз відмовив Матюшиній у понволенні на посаді. Через це справа перейшла до суду, де розглядається вже майже 2 роки. Депутати “Нових облич” затягують розгляд, оголошують недовіру суддям. Срава пройшла лише першу інстанцію.

З жовтня 2018 року Даніш протиправно оголосив себе селищним головою, внісся в реєстр і отримав доступ до дворічного бюджету селища у розмірі майже 40 000 млн. Така сума накопичилася через те, що депутати не ходили на сесії і блокували господарську діяльність в селищі, в тому числі й ремонт доріг.

Наприкінці 2018 року Даніш через УЖКГ “Біличі” вивів понад 8 млн грн на ТОВ “Мастер-Енерго”, яке виморожувало коцюбинців 2 роки поспіль. Борг “Мастер-Енерго” перед “Нафтогазом” селище взяло на себе і тепер буде змушене ще 50% річного бюджету сплатити за ТОВ, яке отримувало гроші від споживачів і не розраховувалося за газ.

У селищі закрили стаціонар і вивезли обладнання з стоматкабінетів.

Значна частина бюджету змарнована на озеленення та скульптури в парку при тому, що в частині селища з водогону тече вода з фекаліями та ентерококами.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539