Карплюк знайшов роботу: чому його прихильники не хочуть платити екс-меру за партбудівництво?

0

Екс-мер Ірпеня Володимир Карпюк за півроку заледве у партії заробив десь 10 000 грн. Після добровільного звільнення з посади міського голови у серпні 2018 року, фігурант антикорупціних розслідувань влаштувався на роботу в свою ж таки партію “Нові обличчя”. За літо він заробив менше 10 000 грн.

Про це йдеться у звіті партії, який оприлюднений на сайті НАЗК.

Як вбачається зі звіту центрального осередку за ІІІ квартал, партія Володимира КарплюкаНові обличчя“, який програв вибори в парламент по 95 округу (Києво-Святошинський район, Приірпіння) має три регіональні філії, дві з яких у Київській області. І лише та, що зареєстрована в Бучі має свій розрахунковий рахунок, на який можна переказати кошти, щоб підтримати партію.

Перед парламентськими виборами на рахунки партії внесли кошти зокрема двоє бізнес-партнерів фігуранта антикорупціних розслідувань  КарплюкаНаталія Бойчук та Володимир Співак. Бойчук перерахувала близько 100 000 грн, а Співак дещо менше 84 000 грн.

Ще одним донором стала начлаьниця відділупродажів ЖК Rich Town Катерина Кудінова. Вона перерахувала  100 000 грн на рахунок партії ще у І кварталі, але у ІІ кварталі їх повернули. Причина повернення боргу не вказана, але найчастіше підставою повернення є наявність податкового боргу в донора партії.

Вони ж стали донорами передвиборчої кампанії Карплюка. Тоді рух ЧЕСНО писав про те, що на найдорожчу телекампанію в країні скинулися забудовники.

Сам Володимир Карплюк зробив доволі незначні спонсорські пожертви загальний еквівалент менше 2 500 грн. Це подовження доменного імені сайту, оплата за його хостинг та реєстрацію доменного імені.

Юридичні та бухгалтерські послуги надають безоплатно відповідно Валерій Войтенко та Галина Федорова. Влітку майже 50 000 грн партія заплатила за оренду приміщення фізичній особі-підприємцю Станіславу Козубовському.

За все літо Володимир Карплюк як лідер партії заробив менше 10 000 гривень.

А у травні політик отримав лише 345 грн.

Як раз під час парламентської кампаніх партія, лідер якої балотувався як самовисуванець по 95 округу, розміщувала рекламу, але сплатила доволі незначну суму – дещо більше 13 000.

Більше жодних коштів на рахунки партії не надходило. Таким чином депутати “Нових облич” не перераховують кошти для розвитку і розбудови партосередків. Це при тому, що доволі часто місцеві депутати Приірпіння, яких обрали від цієї партії дуже часто інформують громаду про те, що все, що робиться, робиться завдяки “Новим обличчям”.

“Громада Коцюбинського” фіксувала непоодинокі випадки, коли на благоустрій витрачалися кошти з бюджету населених пунктів, а на цьому піарилися депутати “Нових облич” при тому що раніше їхні звіти засвідчували, що на рахунках було 0 грн.

Після звільнення мера Ірпеня з посади голоми міста, парламент не розглядав питання про дострокові вибори, оскільки в.о. Анастасія Попсуй (“Нові обличчя” – змінила прізвище на Заблоцька) поки була на посаді не подавала в паралмент необхідні документи.

 

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539