Ірпіньська ОТГ втрачає території та близько 30 % виборців

0

Кількість виборців в Ірпені, згідно з даними сайту Держреєстру виборців, станом на 31 березня 2020 року становить 76 864.

Але тут потрібно враховувати, що Дрежреєстр виборців надає спільну цифру виборців не лише для Ірпеня. Сюди входить кількість виборів таких селищ, як Ворзель (4 344 виборців), Гостомель (11 755 виборців), Коцюбинське (10 541 виборець), які вже не будуть входити до Ірпінської ОТГ, про що свідчить перспективний план області. Таким чином Ірпінь втратить на виборах 26 640 виборців, що становить майже 35% від того, що зараз значиться в Держреєстрі.

Якщо дивитися на кількість виборців у тих громадах, які можуть приєднатися до Ірпінської ОТГ, то кількість виборців не перекриває втрати Ірпеня. Сумарно ці населені пункти матимуть менше виборців, ніж у тому ж таки Ворзелі. До того ж за Козинці ще триває супереячка між Ірпінською та Микулицькою ОТГ. А це понад 800 виборців.

Таким чином приблизна кількість виборців у Ірпінської ОТГ, якщо вона буде прийнята в таких межах, буде або дещо менша або дещо більша, ніж 54 000. Це залежить від того, де будуть Козинці. Тобто Ірпінська ОТГ матиме десь  70 % від тої кількості виборців, які є зараз.

Рівно рік тому у сайтах, які входять до сфери впливу фігуранта антикорупційних розслідувань та гречкосія Володимира Карплюка, надрукували заяву тогочасної в.о. голови Ірпеня Анастасії Попсуй (депутатка “Нових облич”, змінила прізвище на Заблоцька) . Вона тоді заявляла, що до Ірпінської ОТГ може увійти “навіть Буча”.

Якби виборців стало десь на 4 тисячі менше, то Ірпінь би не просто втратив значну кліькість виборців, а рада втратила б 2 депутатів і зменшилася з 36 до 34 депутатів. Але кількість виборців дозволяють утримати Ірпенській ОТГ наявний слад ради.

Буча ж при цьому, яка забрала Ворзель та низку інших громад, виростає у кількості виборців на 41%. Гостомель відокремлюється і теж робить приріст у кількості виборців за рахунок сусідніх громад на 48%. Коцюбинське залишається поки окремою ОТГ у своїх межах анклаву з кількістю виборців понад 10 500 і перспективою приєднання до міста Києва.

Кількість виборців впливає також і на правила виборів, які виписані в Виборчому кодексі. Якщо законотворці не внесуть зміни у виборчий кодекс, то у нас відбуватимуться вибори за принципом малих громад – до 90 000 виборців. Деталі того, як відбуватимуться вибори вже пояснив Рух ЧЕСНО. Голова ЦВК в інтерв’ю Руху ЧЕСНО сказав про те, що про скасування виборів на осінь поки мова не йде. Лідер політичної партії та народний депутат Олександр Корнієнко заявив у ЗМІ про те, що партійна система висування може бути не лише у великих містах, де понад 90 000 виборців, а й спуститися до тих населених пунктів, де виборців більше 10 000.

Фото на кавер: “Правда Ірпеня”

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539