Ірпінь звітує про свою підтримку медицини на 11 млн, але грошей не дає

1

Кожен громадянин має розуміти, що зараз система фінансування медзакладів буде такою: є кошти, які медзаклад отримує від держави – бюджетів вищих рівнів. Якщо місцева рада хоче підтримати медицину, то вона розподіляє кошти, які є в місцевому бюджету і підсилює цю галузь. Якщо вона цього не робить – то медики залишаються на “голому” – мінімальному забезпеченні держави. Тоді, у влади інші пріоритети – парки, лавки і т д – все, на чому можна пропіаритися перед вибрами.

Але найбільший цинізм, як завжди, у нас в Ірпені. Тут грошей на медицину не дають і вирішили навіть на такому факті пропіаритися… Те, що виділила держава, приписали собі в заслулу. Державні гроші відправили на “кумів” і ще дали за піар на “телеканал” ITV, який навіть ліцензії не має.

 

Так, 21 травня перший заступник міського голови Ірпінської Міської ради пан Олександр Маркушин (“Нові обличчя”) при отриманні обладнання Ірпінською міською лікарнею заявив:

“У цьому році ми поставили як пріоритет розвиток нашої медицини. Виділено більш ніж 11 мільйонів на придбання обладнання для наших медиків, для наших лікарень”.

Ми перевірили ці дані. Дійсно Ірпінська міська лікарня за квітень – травень отримала майже 11,8 млн грн. Але ж до цих грошей ані Ірпінська влада, ані Маркушин жодного відношення не мають. Ці гроші сплачені Національною службою здоров’я України за медичні послуги згідно договору від березня 2020 та звітів, які надав Головний лікар Антон Довгопол

Заголом Ірпінська міська лікарня за квітень та травень отримала майже 12 млн грн. При цьому надходжень з бюджету міста Ірпінь на єдиному веб-порталі використання публічних коштів я не знайшов.

Що ж стосується медобладнання на якому піарився Маркушин, то його купувала безпосередньо Ірпінська міська лікарня, яка кошти з бюджету Ірпеня не отрримувала. І на це є відповідні докази.

5 травня оплатили 900 000 за портативну систему рентгенівську діагностики.

Цікаво, що портативний рентгенапарат вже оплатили, а от обладнання для наркозу ще ні. 

Тож яке відношення влада Ірпеня має до закупівлі обладнання, на яке не дала грошей і на якому піариться в рік місцевих виборів? Постає слушне питання.

Взагалі за два місяці, після вступу в дії другого етапу медичної реформи, Ірпінська міська лікарня витратила  на медицину майже 9,5 млн грн. Крім заробітної плати, закупівлі обладнання, медикаментів є витрати, яким хочеться приділити увагу.

Інфекційне відділення на якому пропіарилась всі нинішні та колишні керманичі Ірпеня, та на ремонт якого збирали гроші серед бізнесменів, сусідніх громад та селищ. За дах цього інфекційного відділення сплатила Ірпінська міська лікарня з коштів отриманих від національної служби здоров’я Eкраїни. На це пішло 1,4 млн. І деякі меблі були закуплені теж Лікарнею. Це все можна перевірити, перейшовши за посиланнями. Вся інформація у відкритому доступі і кожен громадянин може бачити, на що витрачалися кошти.

Цікаво те, що Антон Довгопол, головний лікар Ірпінської лікарні, – кум першого заступника мера Ірпеня Маркушин, закупив ці меблі… у фірми “Диванчик”, яка належить кумі Маркушина.

Більше того, Лікарня проплатила гроші за піар Маркушина. Ось посилання на таку проплату.  

Як раніше повідомляла “Громада Приірпіння” за такі “послуги” з джинси різні КП Ірпеня та бюджет віддав загалом 1,5 млн.

Тбто схема така: отримали гроші від держави, пропіарилися раз, коли сказали гордо, що це “МИ виділили” гроші. Далі ці державні гроші пішли на фірму куми заступника голови Ірпеня. Ну. Чого ж своїм не дати підхаробити. ЦЕ звична справа і ми про це також писали не один раз. Продуктові набори для предвиборчого гречкосійства “Нові обличчя” у Коцюбинському теж закуповували у “своїх”.

І зрештою, ми ще раз державними грошима заплатили в бізнес ITV, який дере гроші лише з нашого місцевого бюджету і КП. Жодна інша громада йому грошей за такі “послуги” не перераховувала.

І ц ж політики підуть в місцеве самоврядування цієї осені, щоб Ви знову їх виборали і дали доступ до бюджету. А медицина як з місцевого бюджету не фінансувалася, так і не буде фінансуватися.

Автор: Тарас В’язовченко, мешканець Ірпеня та координатор “Голосу” по Ірпінській міськраді 

 

1 Comment

  1. vn.com.ua 15 Червня 2020 at 15:05

    Цікава ситуація. Говорити кожем може, але чому до справи не доходить… бо це пусти балачки і все.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539