Люди Калєтніка погрожують бучанцям через ліс?

0


1 вересня в Київському апеляційному суді відбулося судове засідання у справі за позовом комуніста Ігоря Калєтніка по Бучанському лісу. Комуніст намагається повернути собі 14 га бучанського лісу, які у 2015-му році Постановою Верховного Суду України були повернуті державі.

Це та ділянка лісу, яка знаходиться поряд з Бучанським парком і загорожена 10-ти метровим парканом. На ділянці розміщувалися годівниці та вишки для відстрілу тварин.

Суд розпочався з того, що представниця Калєтніка заявила клопотання про відвід суду, а представник Бучанської ради юрист Максим Бєляков підтримав це клопотання. Після нарадчої кімнати суддя ухвалила рішення про відмову в задоволенні їхнього клопотання, але в той же час оголосила заяву про самовідвід.

Причина відводу була в тому, що суддя розглядала цю справу в 2015-році й прийняла по ній рішення в інтересах держави, тобто витребувала 14 га лісу в Калєтніка на користь держави.

Також на початку судового засідання представниця Калєтніка оголосила заяву про те, що доручитель громадського діяча Віктора Бархоленка, який виступав у справі третьою стороною, позбавили довіреності.

Варто зауважити, що відповідачами по справі, в тому числі, є 141 власник земельних ділянок в межах 14 га бучанського лісу, на яких була оформлена земля, іноді навіть без їхнього відома, більшість з яких були підставними особами.

Зокрема, на мешканку Бучі Тамару Сороку та на її сина було оформлено по земельній ділянці без їхньої участі, а за використання їхніх паспортних даних жінці заплатили 100 доларів. Сорока й написала довіреність на Віктора Бархоленка представляти її інтереси в суді.

Як з’ясувалося згодом, до Сороки приїхали додому невідомі особи й, залякавши жінку, змусили відкликати довіреність.

“З її слів стало відомо, що до неї приїхали невідомі особи, погрожуючи та залякуючи, змусили її анулювати довіреність на моє ім’я. Мене цікавить інша сторона цього питання і вона також повинна зацікавити правоохоронні органи. Звідки у представниці Калєтніка на руках з’явився документ від Сороки про анулювання моєї довіреності. Чи не говорить це про те, що вояж із залякування з погрозами був організований саме з її боку?
Чому вони вдалися до таких дій? Справа в тому, що перебуваючи стороною в справі я захищав інтереси не лише свого довірителя, а й інтереси громади всієї Бучі, підтримуючи сторону в справі – прокуратуру Київської області. Адже ці гастербайтери – представниця Калєтніка та злодюги Федорука, наполегливо добиваються в суді довести всім, що в Бучі немає й ніколи не було унікального вікового бучанського лісу”, – розповідає Віктор Бархоленко.

“Дане відео розмови з Сорокою та мою заяву прошу вважати предметом розгляду для правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження проти невідомих осіб та замовників за фактом залякування та погроз на адресу Сороки”, – додає Бархоленко.

Як відомо, у 2014-2015-му роках всі судові інстанції встановили офіційний статус земель Держлісфонду в межах Бучанської лісової дачі. Також було підтверджено, що Бучанська влада в особі мера Бучі Анатолія Федорука, незаконно розпорядилася землями Держлісфонду, чим фактично знищила понад 500 га Бучанського лісу. Водночас, суд скасував 141 акт права власності на земельні ділянки, загальною площею 14 га, які шляхом корупційних схем через підставних осіб було оформлено за сприяння Федорука у власність Калєтніка, та повернув їх громаді. Законність всіх судових рішень було підтверджено Постановою Верховного Суду України.

Саме за цей злочин Федорук перебуває на лаві підсудних, йому загрожує від 5-ти до 7-ми років ув’язнення.

Однак, Калєтнік звернувся до Ірпінського суду про перегляд цієї справи за нібито нововиявленими обставинами. В Ірпінському суді суддя Наталія Карабаза ухвалила рішення на користь комуніста Калєтніка, прокуратура з уим рішенням не погодилася й подала апеляційну скаргу.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539