Секс і наркотики: що потрібно знати

0

Вживання наркотиків напряму впливає на сексуальне життя. Багато наркотиків підвищує чи стимулює сексуальну активність. Коли ви перебуваєте під дією наркотиків, ймовірність небезпечного сексу набагато вища, оскільки наркотики послаблюють контроль.

Небезпечний секс – це секс без презервативу та/або секс, що супроводжується ушкодженням слизистих оболонок статевих органів. Він несе в собі ризик ВІЛ-інфекції, гепатиту, венеричних захволювань (сифиліс, гонорея, трихомоніаз, хламідіоз та ін.)

Під дією наркотиків ви ризикуєте вступити в сексуальний зв’язок з людиною, яка вам не дуже подобається, н аблизькість з якою ви б не погодились за інших умов. Витверезившись, ви будете про це шкодувати.

Необхідно користуватись презервативами під час таких видів сексу – вагінальному, оральному, анальному. Презерватив захищає від захворювань, що передаються статевим шляхом, включаючи ВІЛ-інфекцію.

Приймати наркотики ризиковано. Не збільшуйте цей ризик практикою небезпечного сексу під дією наркотиків.

Алкоголь в маленьких дозах збільшує сексуальну активністью В великих дозах він знижує ерекцію в чоловіків та сексуальне збудження в жінок. Під дією алкоголю може відбутися часткова втрата контролю над собою. Стає важко дотримуватися правил бнзпечного сексу (користуватись презервативом).

Опіати (“ширка”, героїн, трамадол) з часом знижують ерекцію в чоловіків та сексуальне збудження у жінок, пригнічують інтерес до сексу.

Брак без секса: в чем причина?

Під дією опіатів важко дотримуватись правил безпечного сексу. Секс під дією опіатів може тривати довго, оскільки в чоловіків затримується еякуляція (викид сперми), а в жінок довго не настає оргазм. Тривалий секс може спричинити пересихання слизової піхви й появу тріщин й кровотечі, що збільшує ризик передачі ВІЛ-інфекції та може викликати запалення жіночих статевих органів (ерозія шийки матки).

Амфітаміни сильно підвищують потенцію та сексуальне бажання, особливо на перших парах, але при цьому людині, яка їх спожила, буває важко відчути оргазм. Секс під дією амфітамінів може тривати доволі довго.

Щоб не допустити сухості слизової оболонки й тріщин, треба користуватись лубрикантом (змазкою) на водній основі й міцними презервативами (з приміткою “Strong” на упаковці).

“Екстазі” викликає сексуальне бажання, підсилює відчуття симпатії й тепла до сексуального партнера, але збільшує шанси на ризикову сексуальну поведінку (секс без презерватива). Більше того, відчуття любові до всіх навколо, що викликане дією наркотиків, може закінчитись тим, що ви вступите в сексуальний контакт з людиною, яка насправді вам несимпатична.

Марихуана підвищує чутливість, відчуття від сексу можуть загостритись. Вона не впливає на тривалість сексу, але може послабити контроль і приспати пильність. Тривале споживання маріхуани послаблює статеву функцію.

Якщо у вас був незахищений секс, рекомендуємо вам терміново звернутися за консультацією до венеролога (можливо, знадобиться профілактичний прийом препаратів проти таких захворювань, як гонорея, хламідіоз, трихомоніаз, сифиліс).

Ви можете пройти анонімне тестування на ВІЛ. Якщо у вас знайдуть ВІЛ-інфекцію, вам пояснять все про можливе лікування і розкажуть, як захистити від інфікування інших людей. Якщо тест покаже, що у вас нема ВІЛ, ви можете дізнатися, як убезпечити себе від інфікування в майбутньому.

Дізнайтесь інформацію про тестування на ВІЛ у вашому місті, звернувшийсь до шкіро-венерологічного диспансеру, обласного си міського центру профілактики й боротьби зі СНІД чи в проект зниження шкоди, що діє в вашому населеному пункті.

МБФ “Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні”.

Більше інформації про ВІЛ/СНІД ви можете дізнатись безкоштовно цілодобово за номером: 0 800 500 451

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539