Голодомор: про них треба пам’ятати / Колонка автора

4

Дорогі співвітчизники, брати і сестри українці,

27 листопада, у День пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій в Україні, запрошуємо всіх долучитися до всеукраїнської акції “Запаліть свічку пам’яті жертвам Голодомору”.

О 16:00 у своїх домівках запалимо свічки на згадку про тих, хто загинув під час Голодомору 1932-1933 р. в Україні та усіх тих, хто постраждав від комуністичного тоталітарного режиму в Україні у 1917-1991 рр.

Поставимо свічу на підвіконня, і помолімося.

Акція: запали свічку

Згадаємо тих, хто отримали однакову, жертовну, долю, тих, хто поховані без домовин і чиї душі літають над нами з криком і болем про те, що не всіма ще усвідомлено всю трагедію того, що сталося з Україною, з українським народом.

Ми й зараз не усвідомлюємо, що таке справжній голод.

Чимало людей недоїдає, несучи тягар бідності. Інші голодують для похудіння, або з інших міркувань.

Та хіба це допоможе нам осягнути глибину могил тих двадцяти мільйонів українців, загибель яких в голодоморі 1921-1923 та 1932-1933 була передречена кремлівськими зірками?

Штучний голод, наслідок опустошення владою селянських запасів зерна, колективізація та інші репресії – всі можливі і неможливі злочини вчинені для того, щоб поставити український народ на коліна поряд з іншими народами.

Ми не жили тоді і ніколи у повній мірі не зрозуміємо, яка туга лягає на серце, коли стаєш свідком систематичного винищення твоїх земляків.

Адже помирали не професійні революціонери, не ті, хто йшов у бій, а помирали від голоду прості люди. Помирали діти…

golodomor

Тому сьогодні, ми не повинні допустити, щоб було применшено або знівельовано величину тієї трагедії, яка сталася з українським народом, інакше ми не будемо мати тієї України, за яку боролися і полягли мільйони українців.

Слава Україні! Героям Слава!

Домбровський Ігор

Про голодомор на Українській правді. Історичній.

4 коментарі

  1. Сашко 26 Листопада 2010 at 18:12

    Вечная память. написано проникновенно.молодец

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539