Мешканці Пономарьова 2/2 офромлюють право власності на квартири

0

Право собственности на квартиру

Скандально відомий будинок уславився в селищі тим, що громадяни не отримували права власності протягом понад двох років. Новий будинок налічує більше 200 квартир.

Селищна рада не надавала рішення про оформлення права власності, оскільки забудовник не виконав, за словами представників місцевої влади, своїх домовленостей (не надав селищу обіцяних 5 трикімнатних квартир та не надав обіцяної прибудови до дитсадка).

“Люди зверталися персонально до екс-президента Ющенка, до екс-прем’єра Тимошенко і, не виключено, що і до теперішньої влади. Перед виборами пройшла інформація, що нам нададуть рішення для оформлення права власності, аби ми могли проголосувати. Наш будинок був включений до виборчого округу. Але так не сталося.

Люди готові були подавати в суд колективний позов на селищну раду, судилися навіть індивідуально. Суди були і між забудовником і селищною радою. У одному суді виграв забудовник, в вищій інстанцій – селищна рада.

Хтось так вплинув, що ті війни закрились і ми сьогодні отримали рішення і тепер можемо оформити права власності і бути достойними коцюбинчанами. Так що вітаємо селище із збільшенням громади. У Новому році в селищі ми найбільш щасливі, напевно,” – тішиться Надія, ідучи з рішенням із селищної ради.

Цей будинок державна приймальна комісія ввела в експлуатацію у грудні 2008, але документи ті, хто придбав квартири, отримують лише через два роки.

Власникам п’ятьох спірних квартир, які вже заселились і зробили ремонти, такі рішення не видають. Вони збираються подавати до суду.

Решта ж мешканців змушена знову платити за БТІ, оскільки за цей час документи, видані цією установою, втратили свою силу.

Оскільки в новому будинку низка власників робили ремонти й переносили стінина свій розсуд, то тепер багатьом оформити право власності буде значно важче.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539