Тарифи на опалення: депутати зустрілись з представниками Інспекції

3

В Інспекції по контролю за цінами в Київській області редакції повідомили, що в понеділок представник “Мастеренерго” завіз витребувані документи, але їх не завірили належним чином. Інспекція звернулась до керівництва з проханням надати відповідно завірені документи якнайшвидше.

“Принаймні вони почали приходити. Нам повинні дати штатний розклад. Ми беремо план і беремо фактичні показники,” – пояснює ситуацію Олег Дімов, заступник начальника Інспекції по контролю за цінами в Київській області.

“Нам потрібний зворотній зв’язок (з місцевою владою – прим. ред). Бо до цього було так, що підприємці хотіли те й принослсили на затвердження, а населення ставили перед фактом. Зараз ми вимагаємо затверджених річних планів місцевою владою, бо вони затверджують скільки вважають за потрібне, далі це затверджує виконком,” – пояснює далі він.

Голова тимчасової комісії, яка досліджує обґрунтованість тарифів на опалення, зазначив, що до цього депутати попередніх скликань жодного разу не звертались до Інспекції по контролю за цінами.

“Виходить перед виборами знайшли час місцеві депутати на те, щоб засісти і розглянути земельні питання й дати землю для кооперативів, а ще ж у жовтні, знаючи про такі тарифи, могли відповідним чином відреагувати. Тепер ми виходить наздоганяємо потяг, який пішов й намагаємось вирішити ситуацію.

Наступного опалювального сезону треба депутатському корпусу наперед ставити вимоги теплопостачальникам й до того, як буде прийнятий висновок Інспекції по контролю за цінами в Київській області надати свої зауваження до тарифу. І буде добре, якщо місцева влада дійсно затверджуватиме річний план”, – каже депутат Ярослав Салівонов.

В Інспекції зазначили, що за нововведеннями вже будуть робитися висновки на основі трирічної інформації і додали, що поки Мінекономіки дало дозвіл лише на перевірку “Мастеренерго”.

Зранку на зустрічі з працівниками інспекції, окрім депутатів, була мешканка Коцюбинського Ліна Радуда.

“Ну, дочекаємось їхніх висновків. Я так думаю, що якщо їм дадуть ці фактичні дані, то ми повинні їх побачити. За результатами зустрічі, я можу сказати, що не вірю в те, що тариф дуже зміниться, ” – говорить Радуда, представниця громади селища, яка допомагала тимчасовій комісії як експерт аналізувати економічні показники.

3 коментарі

  1. з вулиці Шевченка 30 Березня 2011 at 17:45

    Не тіште себе ілюзіями,нічого не зміниться!Ось з квітня учергове дорожчає електроенергія. На підставі чого?Що наші атомні станції зменшились у кількості чи стало більше ночі і треба все освітлювати навкруги? Просто заманулося власникам енергохолдигів і вони все “порішали”, а антимонопольний комітет України навіть не пікнув! Так точно буде і з нашим горе-опаленням: мовчки будемо клясти Садовського,депутатів і цього загадкового монстра Мастеренерго і понуривши голови йти до каси платити.
    Та ці ділки сміються з нас- мовчазне бидло ми….

  2. Депутат Черников 31 Березня 2011 at 17:06

    Ну это вообще абзац.
    Этот заступник начальника Інспекції по контролю за цінами в Київській області Олег Димов вообще оборзел. Сам же ранее пропустил такой уровень тарифа, а теперь обвиняет местную власть. Какие то годовые планы требует. Какие планы, господа хабарники? Причем тут какие-то мифические планы местной власти к економически обоснованным тарифам хозрасчетного предприятия? Просто возьми и посчитай. Тем более, что все основные данные есть. Так нет же, власть виновата. Как в той поговорке про невесту. Просто признайся честно, что уровень твоих сотрудников ниже плинтуса. Разобраться не могут в трех цифрах. Или же была заинтересованность в таком неразбирательстве.
    Теперь про Голову тимчасової комісії. Он, видите ли, обвиняет депутатов прошлых каденций. Мне это напоминает теперешнюю украинскую власть: во всём виноваты предшественники. Лучше бы рассказал о результатах своей работы. Каковы сейчас тарифы, пане Голово? При какой каденции депутатов они были введены? Где результаты работы Вашей комиссии? Рекомендация: не надо сваливать с больной головы на здоровую. Что бы утверждать, что ранее никто не обращался в Инспекцию, нужно знать мат. часть. Обратитесь к члену Вашей комиссии Оксане Чорногор и она Вам всё расскажет. И только, после этого, выносите свои домыслы на широкий загал. Если бы в комиссии не было Ирины, Ваша работа не продвинулась бы далее порога селищной рады. Правда, и при наличии Ирины, она тоже далеко не ушла. Видно какие-то движения, а результатов нет.
    И напоследок. Радуда уже не верит в существенное изменение тарифа, хотя ранее была большой оптимисткой в этом. Что и требовалось доказать. Предлагал же, давайте сядем и договоримся с Мастерэнерго об уровне снижения тарифа. Тем более, что они, скрипя сердцем, были согласны на это. Так нет же, думали, что умнее всех. Потратили 4 месяца на свою возню, а воз и ныне там. И более того, боюсь, что после проверки Инспекции Мастерэнерго сможет увеличить уже существующий тариф.
    Мораль сей басни такова: прежде чем что то делать, подумай о том, что цель можно достигнуть меньшими затратами, а не только напролом. И ещё: энтузиазм не заменяет профессионализма.

  3. Uncle Ы 31 Березня 2011 at 21:37

    Гаспадин Депутад Черникофф, вы, типа виртуозз, да? Сначала облили говном “господ хабарников”, но, в итоге, свели все к нахрапистости Ирины, которую не преминули, между делом, отметить, вкачестве старшего товарища, коотрый в говно не вступит [, но и делать ничего не будет].

    Типа, надо было занести коньячЬку, денежок собрать от громады и тарифы бы пошли вниз сами собой. Все ж люди, надо договариваццо, да?

    Мораль сей басни такова: прежде чем что то делать, подумай о том, что цель можно достигнуть меньшими затратами, а не только напролом. И ещё: энтузиазм не заменяет профессионализма.

    О каких таких затратах идет речь? О стоимости марок на конверты с корреспонденцией и минуты разговора по телефону или таки о $$$, которые надо было “занести” не напролом?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539