Генпрокуратура завершила перевірку виділення лісу у приватну власність

9

Як повідомили в Генпрокуратурі України, “завершено перевірку додержання земельного законодавства Коцюбинською селищною радою Київської області при прийнятті рішень з окремих земельних питань.

Зокрема, отримано висновок Державного комітету України із земельних ресурсів, що підтверджує розташування земельних ділянок, якими незаконно розпорядилася Коцюбинська селищна рада, на території м. Києва та перебування їх у користуванні КП “Святошинське лісопаркове господарство”.

Указаний висновок разом з іншими матеріалами перевірки скеровано до прокуратури м. Києва для пред’явлення відповідних позовів з метою повернення у власність територіальної громади м. Києва незаконно вибутих земель”.

Нагадаємо, нещодавно новопризначений голова Держкомзему Сергій Тимченко звернув увагу обласних чиновників на ситуацію в Коцюбинському.

Цього тижня також відбулася нарада у Головному управлінні земельних ресурсів м. Києва, на якій за результатами вирішили підтримати створення на основі природного комплексу “Біличанський ліс” Національного природного парку “Біличанський ліс” (в межах від Житомирського шосе до Гостомельського шосе і від річки Ірпінь до житлової забудови масиву Новобіличі), про що повідомила газета “День”.

Згідно з протоколом, “головному управлінню екології та охорони природних ресурсів КМДА доручили організувати в установленому порядку включення до стратегії розвитку міста Києва питання створення Національного природного парку “Біличанський ліс” та забезпечити резервування території існуючого природного комплексу. Термін виконання: до 1 серпня 2011 року.

Державному управлінню охорони навколишнього середовища в м. Києві підготувати лист до Міністерства екології та природних ресурсів щодо можливості створення Національного природного парку “Біличанський ліс”. Термін виконання: до 1 серпня 2011 року.

Головному управлінню екології та охорони природних ресурсів КМДА підготувати листи до Національного екологічного центру України, Інституту зоології НАН України (відділ моніторингу та охорони тваринного світу), Інституту ботаніки НАН України про необхідність розробки наукового обґрунтування створення Національного природного парку “Біличанський ліс”. Термін виконання: до 25 липня 2011 року.”

На переконання громадського комітету за збереження Біличанського лісу, представники якого брали участь у цій нараді, цей природоохоронний статус, що надається указом Президента України, унеможливить будь-яке відчуження рекреаційного ресурсу держави органами місцевої влади чи то смт. Коцюбинського, чи то Києва.

Нагадаємо, з пропозицією створити національний парк в Адміністрацію Президента України подали звернення від громадян наприкінці травня 2011 року.

Тоді ж були подані відповідні звернення щодо незаконного відчуження у приватну власність рекреаційного ресурсу України до Генпрокуратури.

Працівники Генпрокуратури сьогодні повідомили редакції, що зараз готується 501 позов до суду. Як стало відомо, 2008 року за ініціативою селищної ради смт. Коцюбинського було виділено 501 акт на земельну ділянку.

9 коментарів

  1. Петрович 9 Липня 2011 at 07:41

    Что и требовалось оказать! Как же красиво Садовский кинул на деньги и мечты тех наивных,кто ввязался в аферу с этими лесными участками!

  2. Винни 10 Липня 2011 at 11:07

    Зашевелились киевские чиновники…а какие сроки, раньше на это уходили годы.
    И заметьте “зараз готується 501 позов до суду” т.е. вас собственники участков хотят разъединить и разбираться с каждым по отдельности и в “дружественных” судах Киева. Объединяйтесь!!! Создавайте свой сайт, находитесь(хотя бы обращайтесь для начала к Садовскому), подключайте СМИ, нанимайте серьезную юридическую контору, планируйте акции, чтобы о вас узнали все. Вас 500 и только вместе вы сила!!! Не думайте, что можно отсидется и кто то все за вас решит. Не думайте, что только вам повезет. Объединяйте свои мозги, связи, деньги. Выиграть можно только вместе. Свои права и свои капиталовложения надо защищать!!!

    • Избиратель 11 Липня 2011 at 14:54

      Нет Вася, Вы хитрец!!! Не создавайТЕ, объединяйтЕСЬ и т д. А раз Вы, Василий, собственник участка, не падайте на дурачка. За неделю-две быстро создавАЙ сайт, объединЯЙ собственников, ищИ адвокатов и организУЙ защиту в суде. И не пиши, что за собственников это никто не сделает. Не сделает – так первый впрягайтесь в воз и тяните лямку!!! Или Вы только воин в комментариях?

  3. Сусід 11 Липня 2011 at 10:05

    Ірино, я Вас вітаю! Те, що ви змогли вибороти, дійсно, вражає. Ваш приклад надихає на подальші дії.

  4. с улицы Шевченко 11 Липня 2011 at 17:11

    Ви нни!
    Какое обьединие?! Вас развели,как лохов! Садовский со смеху умирает от ваших предложений. Успокойтесь и забудьте те несачтные участки. Лесные участки пренадлежат не Коцюбинскому, а Святошишинскому лесхожу! И пусть теперь депутат Черников попробует опровергнуть! А Ире Федорив респект и уважуха!

  5. Сoсeд 12 Липня 2011 at 11:02

    Для Винни
    Вася, ничего ты тут уже не сможешь сделать. Вступил в действие закон природы – “Жлобство наказуемо (простота- хуже воровства)”

  6. Депутат Черников 12 Липня 2011 at 12:09

    Среди всего этого словоблудия и словесной шелухи обращает на себя внимание такой момент: киевские хозяева, зная, что скоро начнётся з а к о н н о е строительство, будут пытаться бороться с этим. Для этого и думают подать 501 позов, понимая, что эти позовы затянутся не просто на годы, а, учитывая добросовестных приобретателей и международные суды, то и на десятилетия. С предыдущими позовами у них ничего не вышло, вот они и пытаются брать количеством. Сейчас работники милиции, уже в третий раз, опрашивают владельцев участков. Причём, что показательно, опрос идет в основном в г.Киеве, т.е. там, где они хозяева. Их цель, тянуть время для привлечения сильных мира сего.
    Так вот, ничего у Вас не получится господа хорошие. Вы, в отличие от наших лжепатриотов и лесбиянок, прекрасно знаете, что у Вас нет никакой политической воли и, что гарант не за Вас. Это видимость для французов и их деньгам. Решите для себя простую задачку: кого выберит гарант – множество влиятельных людей из своего окружения или же французов с их деньгами. В плоскости решения этой задачи и будут разворачиваться дальнейшие события.

    Рассмешил пост Сусіда: Ірино, я Вас вітаю! Те, що ви змогли вибороти, дійсно, вражає. Ваш приклад надихає на подальші дії.

    Уважаемый Сусід, просьба назвать к о н к р е т н ы е результаты, которые по Вашему достигнуты вашим вождём. Только результаты, а не процесс. И на какие действия Вы способны и на что Ваш вождь Вас надихає?

    • Сусід 12 Липня 2011 at 13:43

      Конкретний результат – це те, що ви і ваші колеги злякалися і ліс не вирубують і не будуються, незважаючи на отримані папірці. Подальші дії – це протидія всіма можливими способами таким нечесним та безглуздим “господарям” як ви, пане Черніков.

      • Депутат Черников 12 Липня 2011 at 20:17

        Понятно. Спасибо за конкретику (особенно на счет злякались и не вырубывается и не будуется).
        Ваши конкретные действия мне тоже понятны. После всего этого хочется выяснить только один вопрос, как вы будете противодействовать если у Вас забрать клавиатуру?

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539