Герега: Київрада відстоюватиме Біличанський ліс

4

Бережіть ліс від вогню!

Київрада має намір створити тимчасову комісію для вивчення ситуації навколо розширення меж селища Коцюбинське за рахунок земель КП “Святошинське лісопаркове господарство”, що в межах Біличанського лісу.

Про це заявила секретар Київради Галина Герега, повідомляє прес-служба Київради.

Рішення про створення комісії депутати прийняли після звернення Коцюбинської селищної рази з проханням збільшити територію селища майже на 4 тисячі га за рахунок земель “Святошинського лісгоспу”, яке розташоване на території Києва.

Крім того, у попередні роки селищною радою було вже відведено близько 100 га лісу, що належить столиці. А зараз селищна рада намагається відвести кооперативам ще 600 га.  

Як нагадала Герега, за цими фактами Київрада звернулась до Окружного адмсуду Києва із позовом до Коцюбинської селищної ради про скасування рішень щодо розпоряджання землями Києва та визнання дій Коцюбинської селищної ради незаконними.

Позицію Київради по цьому питанню підтримує також прокуратура Києва. За її позовами у судах розглядаються 44 справи та порушено кілька кримінальних справ за фактами зловживань з боку Коцюбинської селищної ради при розпоряджанні землями Києва.

“Відповідно до документів, які є у розпорядженні Київради, Біличанський ліс входить до меж міста Києва. Але нещодавно до нас звернулася Коцюбинська селищна рада, яка просить нас узаконити нові межі селища і відповідно віддати частину лісу під забудову. Це відбувається в той час, коли тривають суди по вже відведеним земельним ділянкам лісу”, – сказала Герега.

Вона висловила переконання, що тимчасова контрольна комісія, до якої ввійдуть голови всіх депутатських фракцій Київради, розбереться у цій ситуації і “прийме рішення, яке буде враховувати інтереси киян і не суперечитиме нормам закону”.

Також секретар Київради підкреслила, що Біличанський ліс є важливим рекреаційним ресурсом Києва, який допомагає долати наслідки Чорнобильської катастрофи й стратегічно захищає мешканців населених пунктів, зокрема й мегаполісу, від радіаційного пилу.

“У нас є результати досліджень, проведених Інститутом ботаніки імені Холодного, які показали, що Біличанський ліс частково зупинив хвилю радіації, яка поширювалась на Київ після Чорнобильської катастрофи, і є екологічним “бар’єром” для всього Київського регіону. Тож його знищення не можна допустити ні в якому разі”, – підсумувала Герега.

Українська правда. Київ 

Tagged with: ,

4 коментарі

  1. Серж, Понамарьова 5 Березня 2012 at 23:19

    Скількі ж Садовський лаве роздав та пообіцяв, що за таку купу справ його же не посадили. Може готують йому камаз, коли все доробить і стане непотрібним?

    Адже, коли цього злодія 3 роки тому спіймали беркутівці на гарячому в лісі, коли він палив документи з сіль-ради треба було щось за волю обіцяти.

  2. lyda 8 Березня 2012 at 12:55

    Смешно читать – ведь Коцюбинский выконком пообещал Гереге под Эпицентр кусок леса в районе КАТЕХА!!!

  3. избиратель сельрады 9 Березня 2012 at 20:19

    А вот с этого места поподробнее, Серж!

  4. Іван 12 Березня 2012 at 09:13

    За Вадимом Івановичем,та його заступником тягнеться багато темних справ…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539