Ліс отримає статус ландшафтного парку?

5

Джерела редакції Сайту громади селища в Київраді повідомили, що це проміжний етап між теперішнім статусом ЛПГ та наданням природоохоронного статусу Національного парку.

Зараз же Київрада планує створити на базі лісопаркових господарств “Святошинське”, “Дарницьке”, “Конча-Заспа” ландшафтний парк.

Про це повідомила прес-служба голови постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики та голови Партії Зелених України Дениса Москаля.

За словами Д. Москаля, постійна комісія з питань екологічної політики схвалила проект рішення  Київради про об’єднання трьох комунальних підприємств – “Святошинське лісопаркове господарство”, “Дарницьке лісопаркове господарство” та “Лісопаркове господарство “Конча-Заспа” – у  регіональний ландшафтний парк “Київський”.

“Цим рішенням ми надаємо природоохоронний статус одразу всім лісопарковим господарствам столиці і убезпечуємо їх від самовільних вирубок. Адже ситуація зі знищенням дерев цінних лісових порід на території Києва набуває катастрофічних масштабів. І якщо зараз не зупинити цих ділків, котрі, відчувши безкарність, нищать ліс задля власної вигоди, то ми ризикуємо втратити гектари зелених насаджень, що мають унікальну здатність виробляти кисень, затримувати пил і зменшувати концентрацію газів у повітрі”, – наголосив Д. Москаль.

За інформацією депутата,  регіональний ландшафтний парк “Київський” об’єднає лісові масиви правобережної та лівобережної частин м. Києва і південної частини Київського полісся. Площа регіонального ландшафтного парку складе 31 тис. 879,57 га.

“Регіональний ландшафтний парк створюється задля збереження у природному стані типових та унікальних природних комплексів і об’єктів.  Також там зможуть працювати науковці, котрі вивчатимуть флору і фауну, представлену на території Київського полісся”, – зауважив Денис Москаль.

Москаль наголосив, що відповідно до Закону України “Про природно-заповідний фонд”, на регіональні ландшафтні парки покладаються завдання збереження цінних природних комплексів, створення умов для ефективного туризму і відпочинку в природних умовах з додержанням режиму охорони заповідних природних комплексів та сприяння екологічній освітньо-виховній роботі.

5 коментарів

  1. Сергей 16 Травня 2012 at 22:27

    Идея то хорошая…Только вот кто будет охранять эти парки от вырубки, не сами ли рубщики?) И какие ученые будут там работать?? Аж смешно такое читать. Зайти поглубже в лес и можно увидеть кучи мусора. вот с чем эти ученые могут поработать.

  2. Сан Санич 17 Травня 2012 at 07:28

    Поки Київрада затвердить це мудре рішення, Садовський з Евстєфєєвим вирубають половину лісу під забудову.

  3. Юрій 17 Травня 2012 at 23:39

    Гадаю, що вже більше року вищезгадані “герої” кусають свої лікті… Якщо б вони могли, то вже вирізали і різали зараз ліс… А так… звичайно, ми бачимо потуги з їхнього боку, але нічого суттєвого вони вже не в змозі зробити… Та що там ліс і будівництво. Їх “розуму” вистачає хіба що на те, щоб заасфальтувати дорогу біля риночку і меньш ніж через рік асфальт зняти і вже більше півроку нехай їх улюблені мешканці, за яких вони так переживають, їздять розбитою ґрунтовою дорогою… Проте монтуються нові рекламні борди в яких голова Садовський почав спілкуватися з односельчанами… ось такий вид спілкування і турботи виявляють вони вкупі з Кузьмічом… Звичайно, вони зайняті й більш важливими для нас задачами. І вдень і вночі вони вирішують наші земельні питання, наділяючи кожного з нас власною землею у місцевому “чагарничку”… Про їх турботу я нещодавно прочитав листівку, яка поширювалась в селищі і в якій вони плачуться на те, що їх, майже, святій праці в напрямку вирішення таких важливих для громади селища питань, втручаються і перешкоджають приїзжі, які відбирають депутатські мандати, підступно маніпулють обставинами, викривляють факти, залучають пресу, і, такими діями, позбавляють мешканців селища права вирішити свої житлові і майнові проблеми… Тексту на цілий аркуш А4. Немало… Гадаю, що це дуже добрий, для захистників лісу, знак! А також спроба місцевого голови і депутатів зняти з себе відповідальність за невиконані передвиборчі обіцянки(ті папірці про землевиділення, які вони щедро роздавали виборцям), а також тим депутатам, які продали свої ділянки у лісі, на які для себе вони виробили акти… Горить земля під ногами цих “героїв”…

    • Лаврентий Палыч 19 Травня 2012 at 21:15

      Рассмешил этот Юрий (наверное Никулин), но скорее всего – это брат Федоры с Пономарьова 2/2.

      Говорит, что “Якщо б вони могли, то вже вирізали і різали зараз ліс… А так… звичайно, ми бачимо потуги з їхнього боку, але нічого суттєвого вони вже не в змозі зробити…”

      Дудачок. Если бы хотели, а не если бы могли. Ущучил? Укумекал? Если бы целью была резка или рейдерство, то уже б давно началось бы масштабное строительство. И никакая Лукаш, и даже Портнов не помогли бы таким юмористам как ты.

  4. Avrora 22 Травня 2012 at 23:21

    О, Черникоф объявился!)) Соскучился?Наверное и дальше безработный юрист)

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539