Створена тимчасова комісія задля перевірки діяльності “Мастер-енерго”

1

Так, кто у нас сегодня будет отвечать

На засіданні селищної ради директор УЖКГ “Біличі” Петро Пушанко звернувся до депутатського корпусу з проханням створити комісію для перевірки та визначення статусу майна територіальної громади, яке орендує ТОВ “УкрОпт “Мастер-енерго”.

Причиною такого звернення став борг на десятки тисяч гривень, який “Мастер-Енерго” не збирається сплачувати. Звернення до суду від УЖКГ “Біличі” не дало бажаного результату, оскільки суду не змогли надати оригіналу договору оренди.

Пушанко наголосив, що оригінал договору, яким УЖКГ у 2005 році передавала котельні на Доківській 14 та Меблевій 1, а також зовнішні й внутрішні теплові мережі, був втрачений ще до того, як він став директором.

У зверненні до депутатів зазначено, що станом на 1 травня 2012 року “Мастер-енерго” заборгувало УЖКГ понад 50 тисяч гривень, а бюджет селища недоотримав близько 30 тисяч гривень.

“Крім того, хочемо звернути увагу, що згідно порядку формування тарифів на теплову енергію при розрахунку тарифу повинна враховуватись орендна плата за котельні. Якщо ТОВ УкрОпт “Мастер-енерго” користується котельнями на підставі договору оренди, то орендна плата (яку вони не сплачують) включена в розрахунок тарифу,” – йдеться у зверненні.

У сесійній залі Пушанко зазначив депутатам: “Мастер-енего” кошти заробляє і нічого не сплачує.”

Крім того, в УЖКГ  “Біличі” переконані через халатність  “Мастер-енерго” Київобленерго тепер штрафує УЖКГ “Біличі” на суму близько 40 тисяч гривень, оскільки1 червня 2010 року після перевірки з’ясувалося, що пломби на електролічильниках були відсутні.

Лічильники дахових котелень Меблевої 11-б та Пономарьова 6-а перебувають на балансі УЖКГ, але доступу до них в працівників комунального господарства немає.

“ТОВ “УкрОпт “Мастер-енерго” не визнає своєї відповідальності за ці порушення. На жаль, немає документального підтвердження про передачу на збереження “ТОВ “УкрОпт “Мастер-енерго” цих засобів обліку, так як електролічильники перебувають на балансі УЖКГ “Біличі”. Вважаємо, що дії ТОВ “УкрОпт “Мастер-енерго” є непорядними,” – йдеться далі.

Депутати в чиїх округах розташовані будинки з даховими котельнями (Меблева 11-Б, Лісова 20-А, Пономарьова 6-А) з’ясували також, що під час передачі селищної радою дахових котелень ТОВ УкрОпт “Мастер-енерго” не було складено відповідного акту, де б зазначався повний перелік обладнання.

Відповідно станом на сьогодні неможливо визначити, яке конкретно обладнання передала селищна рада ТОВ УкрОпт “Мастер-енерго”. Вартість лише однієї котельні на Меблевій 11-б складає понад мільйон гривень 300 тисяч.

За таку халатність досі ніхто не поніс відповідальності.

Депутати створили тимчасову комісію, яка має розібратись з цими питаннями. До складу комісії увійшли такі депутати: Бомба, Боримський, Коваленко, Мамчин, Салівонов, Федорів.

1 Comment

  1. Сашко 30 Травня 2012 at 13:14

    Мацепу нужно прижать! Этот не будет долго терпеть. Расколется и сдаст всех с патрохами…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539