ЦВК просить Пшонку перевірити тиск Мельника на студентів

2

Петро МельникЦВК просить Генерального прокурора Віктора Пшонку перевірити факти примушування студентів Національного університету державної податкової служби голосувати за Петра Мельника.

Про це йдеться у зверненні заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної до генпрокурора, повідомляє “Українська правда”.

“На сайті Української правди” 3 вересня 2012 розміщено статтю Тетяни Ніколаєнко щодо примушування студентів Національного університету державної податкової служби України та його Вінницького філіалу, а також родичів цих студентів звернутися до органів ведення Державного реєстру виборців для тимчасової зміни місця голосування на виборчі дільниці, утворені на території міста Ірпеня.. зметою обрання ректора цієї академії Петра Мельника народним депутатом”, – йдеться в заяві Усенко-Чорної.

Заступник голови ЦВК вказує, що Службою розпорядника Державного реєстру виборців постійно аналізуються дані щодо кількісних характеристик виборчого корпусу, в тому числі стосовно виборців, яким органами ведення Державного реєстру виборців тимчасово змінено місце голосування.

Усенко-Чорна наголошує на явній диспропорції кількості виборців, яким тимчасово змінено місце голосування на виборчі дільниці, які утворені в Ірпені.

Так, якщо на інших округах йдеться про 1-20 відкріпних талонів, то станом на 4 вересня зафіксовано 634 заяви про зміну місця голосування на Ірпінь.

Заступник голови ЦВК наголошує, що за підкуп, обман та примушування виборців до голосування передбачається кримінальна відповідальність (стаття 157 Кримінального кодексу України).

2 коментарі

  1. Uncle Ы 6 Вересня 2012 at 20:03

    Да-да, спросите кота, кто съел сметану.

  2. Ната 10 Вересня 2012 at 10:45

    Если спросить у кота про сметану, поставив перед ним терку для овощей, то правду можем таки услышать! Если Мельника допросить с “пристрастием” то и здесь есть шанс “прочитать между строк”, не говоря уже о его окружении которое точно здаст ректора с патрохами…

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539