Як я судився через тарифи в Коцюбинському, які нам затвердив Ірпінь / Колонка автора

1

Грачева Т.В., Когда власть не от Бога. Алгоритмы геополитики и стратегии тайных войн мировой кулисыСвоїм рішенням виконавчий комітет Ірпінської ради Київської області у 2009 та 2010 роках затвердив тарифи на послуги теплопостачання та гарячого водопостачання, які надають ПКПП “Теплокомунсервіс”, в тому числі й в Коцюбинському.

Назва рішення звучить так: “Про приведення тарифів на послуги по теплопостачанню та гарячого водопостачанню, що надаються ПКПП «Теплокомунсервіс» на території м. Ірпінь, селищ Ворзель, Гостомель, Коцюбинське у відповідність до рівня економічно обґрунтованих витрат”.

Звертаю увагу: «…на території міста Ірпінь, селищ Ворзель, Гостомель, Коцюбинське».

Хочу спитати: хто і на якій підставі має право встановлювати/погоджувати житлово-комунальні тарифі, крім державних органів та Коцюбинської селищної ради на території смт Коцюбинське?

Закон такого права, окрім Коцюбинської селищної ради та центральних державних органів, не надає нікому.

Але в нашому випадку сусід фактично прийшов до нашої хати й змусив нас жити за тими правилами, які він встановив.

І що Коцюбинська селищна рада? Хранить глибоке мовчання?! Вона чомусь не йде до
суду відстоювати права мешканців Коцюбинського, як їхній представник!

Оскільки на нормальну роботу влади годі сподіватись, то я як мешканець мешканець Коцюбинського пішов до суду.

В позовній заяві просив визнати протиправними рішення Ірпінської селищної ради в частині дії рішення, яке стосується тарифів на території смт Коцюбинське.

А що ви думаєте робить наша селищна рада, яка сама нічого не зробила аби захистити інтерес громади?

Селищний голова Вадим Садовський пише до суду листа, яким заперечує проти мого позову. Тобто, фактично сприяє незаконним діям Ірпеня й дозволяє сусіду встановлювати “правила життя” в нашому населеному пункті – Коцюбинському.

Ірпінська рада як відповідач заявила клопотання про залишення позовної заяви без розгляду. Представник Ірпінської ради стверджує, що оскаржувальні
рішення були опубліковані в місцевій газеті «Ірпінський вісник» на території дії Ірпінської ради(!) – тобто м. Ірпінь.

Яким же чином я й інші мешканці Коцюбинського міг дізнатися про прийняття оскаржуваних рішень, якщо ми мешкаємо в іншому населеному пункті і повноваження Ірпінської ради не розповсюджується на смт Коцюбинське?!

Ця обставина залишається поза увагою судді Ірпінського міського суду Пархоменко (перша інстанція).

Більше того, суддя не помічає заяву про поновлення строку звернення до адмінсуду, яка знаходиться аж на 4 (!) аркуші справи і відмовляє у розгляді справи по суті.
Апеляційна ж інстанція (головуюча суддя Старова Н.Г.) не долучає до матеріалів справи додаткові докази і 20 лютого 2013 року залишає ухвалу Ірпінського суду без змін.

Висновок: класик написав ще майже 100 років тому, що справа рук потопельників в руках самих же потопельників.

За 100 років – нічого не змінилося. Коцюбинська селищна рада не лише не забезпечує належним чином захист наших прав, але й перешкоджає нам їх захистити. Коцюбинська рада фактично дозволяє іншому населеному пункту замість себе керувати на нашій землі. Судова система, на жаль, теж не захищає наші права та свободи.

Автор: Леонід Рейніш


1 Comment

  1. Альпинист с Яворины 21 Лютого 2013 at 16:49

    ………БОРОТИСЬ З ЖИДВОЮ ТА ВСЯКОЮ НЕЧИСТЮ……..

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539