Київські перевізники бойкотуватимуть владу і не виїдуть на маршрути

0

Завтра, 26 лютого, жителям Київської області, які працюють в столиці, буде складно добиратись на роботу повідомляє Gazeta.ua.

Перевізники так показують, що не згодні з діями Київської обласної адміністрації. Влітку чиновники провели конкурс, за яким майже всі маршрути  віддали  фірмі з Одеської області.“Декілька автобусів  6-ої до 8-ої ранку будуть їздити за своїми маршрутами. Вони будуть в плакатах “Ні транспортному свавіллю в Київській області”, “Підприємці міста Вишневе: “губернатор” ти нас дістав”, “Анатолій Присяжнюк – “губернатор Камчатки”! Свавілля, хабарництво, кумовство, грабіж. Що ще ти вигадав для наших родин?”. Водії та диспетчери роздаватимуть пасажирам на зупинках листівки. Там вказані причини страйку, – пояснює один з перевізників. – Решта транспорту з парків нікуди не поїдуть”.

Близько трьохсот працівників фірм-перевізників  своїм ходом планують добиратися до Києва, хочуть звернутись у Генпрокуратуру та провести пікет біля стін облдержадміністрації.

Торік влітку вони теж виходили протестувати. Але в місто їх не пустили. На Окружній в районі Борщагівки їх спинили працівники міліції.
Вони програли конкури, програли суди і не хочуть запускати на маршрути інших перевізників, які виграли конкурс і готові їздити. На Коцюбинське спеціально взяли “Івани” на білоцерківському заводі,” – пояснює ситуацію редакції Сайту громади селища Сергій Діденко, начальник управління промисловості, транспорту та зв’язку Київської ОДА.

“Намагаємось це питання потихеньку вирішувати, але по закону на них (перевізників, що програли конкурс й продовжують курсувати маршрутами – прим. ред.) нема ніякої управи. Нові будуть, коли ці перестануть їздити,” – додає Діденко.

У КОДА редакції сайту громади селища повідомили, що завтра о 8:00 відбудеться зустріч перевізників-керівників, де будуть обговорювати ситуацію, що склалась.

Коцюбинське дійсно відтепер має обслуговувати одеський перевізник, який за словами Сергія Діденка, має свій філіал – базу у Вишневому. Автопарк цього перевізника, за словами чиновника, загалом налічує близько 11 тисяч автобусів.

Володимир Корольов, засновник ТОВ “Транс Групп”, що зараз возить коцюбинчан, запевнив, що завтра автобуси будуть працювати на маршрутах.

Нагадаємо, ще минулого року влада Києва погодилась надати нові автобуси для обслуговування громади селища, але у листі за підписом заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, йшлося, що в КОДА за кілька місяців так і не дали відповіді на їхню пропозицію.

Довідково: салон автобусу “Іван” розрахований усередньому на 35—43 чоловіка (нормальна місткість), проте загальна пасажиромісткість машини у час «пік» перевищує 45 і 50 чоловік. Сидінь 23—27 штук у залежності від модифікації, зазвичай вони обиті тканиною з антивандальним покриттям; тип у них напівжорсткий, сидіння роз’єднані, у лівому ряді парні, у правому одинарні. Горизонтальні поручні розташовано лише біля дверей, вертикальні уздовж салону. На верхні поручні можуть встановлюватися шкіряні ручки. Двері одностворчасті, задні обладнані сигналом відкриття для водія.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539