Попов: Арбітром у ситуації з межами виступить Верховна Рада України

3

“Проект землеустрою щодо встановлення та зміни межі міста Київ”, за який напередодні проголосували 74 депутати Київради, відповідає інтересам киян і гарантує збереження Біличанського лісу, – переконаний голова КМДА Олександр Попов. Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам Інтерфакс-Україна.

“Позиція київської міської та обласної влади Київщини щодо меж столиці ще ніколи не співпадала. Київрада ухвалила той проект, який відстоює інтереси киян, область може з ним погодитися або оскаржити. У будь-якому випадку арбітром у цій ситуації повинна виступити Верховна Рада України, бо саме їй ухвалювати остаточне рішення”, – наголошує Олександр Попов.

Він також додав, що Біличанський ліс не може бути приводом для суперечок, оскільки ця територія завжди належала Києву і лише шляхом зловживань та ухвалення протиправних рішень була захоплена Коцюбинською селищною радою.

“Ініціатива громадськості щодо надання Біличанському лісу статусу Національного парку була не лише підтримана особисто Президентом, але й стала стратегічним завданням для міської влади. Ми навіть не розглядаємо інших варіантів, окрім як законний захист зелених легень міста від будь-якого посягання”, – підкреслив Олександр Попов.

Він висловив глибоке переконання, що народні депутати підтримають ініціативу киян та сприятимуть наданню Біличанському лісу статусу Національного парку з тим, аби назавжди захистити цю територію від нищення та забудови.

За матеріалами прес-служби КМДА.


3 коментарі

  1. Александр 1 Березня 2013 at 19:52

    Все правильно Попов сказал: и лес сохранят и поселок передадут Киеву.

  2. Валентина 3 Березня 2013 at 13:57

    Абсолютно согласна!!!!

  3. Анонім 4 Березня 2013 at 09:36

    Из информации И.Федорив от 8.02:
    ““Левченко задавав питання щодо доцільності витрачання бюджетних коштів Києва на побудову дороги та інфраструктури до інвестиційного комплексу Bionic-Hills, загальна вартість яких складає 216 мільйонів гривень. На що доповідач з бюджетних питань відповів, що це зобов’язання Києва перед інвесторами, ЕТСЯоскільки передбачено в проекті щорічний дохід для міста на рівні 600 мільйонів гривень,” – додає він.

    Сьогодні Київрада ухвалила виділити 15 мільйонів гривень на прокладання дороги через ліс до технопарку.”
    А теперь слова Попова:
    ““Ініціатива громадськості щодо надання Біличанському лісу статусу Національного парку була не лише підтримана особисто Президентом, але й стала стратегічним завданням для міської влади. Ми навіть не розглядаємо інших варіантів, окрім як законний захист зелених легень міста від будь-якого посягання”, – підкреслив Олександр Попов.

    Він висловив глибоке переконання, що народні депутати підтримають ініціативу киян та сприятимуть наданню Біличанському лісу статусу Національного парку з тим, аби назавжди захистити цю територію від нищення та забудови.”
    ЭТО И ЕСТЬ ДВОЙНЫЕ СТАНДАРТЫ.

Залишити відповідь

Використання матеріалів сайту лише за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на "Громаду Приірпіння" не пізніше 2 речення.

Редакція може не поділяти думок чи висловлювань автора блогу чи коментатора.
Контакти редакції: Ірина Федорів, Олена Жежера pigmaliones@gmail.com, +38 050 2000 539